Att må bra för man mår dålig

Idag köpte gubben jord så jag kunde planera mina bebisar. Jätte glad blev jag så klart. Så nu är det mellan 5-7 blommor i varje fönster. Ja, jag älskar blommor och nu har jag hittat dom som passar mig. Min ena orkidé kommer så bebisar, den andra håller på att så en ny gren.

Jag har olika palettblommor eller soldyrkare som jag kallar dom.
Sen har jag nu 3 dr Westerlund blommor.
4 Orkideér och en massa andra haha.
Men det blivit lite av min Zen.

Vill börja med att säga redan nu. Alla kan lida av någon sort psykisk ohälsa MEN den kan uppvisas på OLIKA sätt. Alla evidensbaserad behandling funkar INTE på alla.

Jag har i många år själv medicinerat mig. OBS ej med droger. Utan med sånt som har fått mig att må bra. Promenad, djur, sticka eller virka med så mycket mer.

Jag har hittat mitt Zen vid varje neråt gående period jag har. Men inte jag ska vara ärligt och säga er att för varje gång har det blivit svårare. Det har tagit längre tid innan jag har hittat det och det har i sin tur krävt energi som jag inte direkt har.

Men något som alltid har varit mitt djup. Det är mina hundar. Just nu är det 1 hund. Jag har varit utan hund och då har jag mått otroligt dåligt. Men nu när jag har denna busen. Så känner mitt liv komplett igen.

För varje blomma man hittar i mitt hem oavsett om det är samma sorter.
Men dom betyder olika.

Tex mur gröna för mig symbolisera stryka.
Varför? Jo för oavsett vad så ser man den klättra. Bor den utomhus kan den klä en hel fasad. Bor den inomhus kan den klättra hej vilt. Den är så stark. Ingen lätt växt att döda kan jag lova.
Dr Westerlund/hälsoblomman för mig symboliserar Breathe/andas.
Den har en citron doft med sig om man rör deras blad.
Den doften är renande och otroligt uppfriskande.
När jag har dagar med mycket eller svår ångest så rör jag den minst var 10 minut.

Hoppas att du gillade mitt inlägg.

Har du ett Zen?
Vad isf är ditt Zen?

Gillar