Bryr vi oss om varandra?

Bryr vi oss om varandra?
Hej på er. Hur mår ni?

Bryr vi oss om varandra?

Detta är en fras som vi alla kan och använder i vår vardag. Men är det för att vi bryr oss om varandra eller är det så man hälsar på varandra?

När jag var liten så var det inte så vanligt som det är idag! Iaf inte så jag minns det. Sen när jag blev tonåring under början på 2000-talet så blev de vanligt med hälsningsfrasen.
"Tja! Läget?"
Hur är det för dig?
Är de en hälsings fras eller bryr du dig oavsett vem det är?

Idag kan folk nästan blir lite sura för att en främling frågar "Hur mår du?" Det verkar som vi inte är vana vid att man frågar för att man verkligen vill veta hur någon annan mår.
För mig så har jag jätte svårt för just det sättet. Om någon frågar mig "Hej. Hur mår du?" Så vill jag kunna berätta att idag mår jag inte så bra. Men om man börjar säga "Nej idag mår jag inte alls bra" Då brukar svaret oftast bli "Jaha, de var jo inte så bra. Men jo du........." Alltså man frågar inte för att man bryr sig. Sen är de så klart att man inte pratar med vem som helst om vad som helst. Men man måste kunna säga om man mår bra eller dåligt.

Bryr vi oss om varandra?

Det är något som jag länge har undrat.

Är detta varför folk har svårt att skapat ett band med någon över tex Instagram. Men som jag. Jag frågar för att jag verkligen bryr mig om min omgivning. Jag har kanske någon i min omgivning som mår dålig. Som behöver bara kunna så spy av sig på någon som inte känner dom och inte kan döma dom personlig som någon som man känner kan göra.
Missa inte att följa mig
Instagram och Facebook

Gillar