Det påverkar oss alla

Det påverkar oss alla
Många om inte alla vet vad som händer i Afghanistan nu.
Det påverkar oss alla på olika sätt. En mycket kär vän till mig har vänner där nere. Vänner som hon inte vet om hon får se igen. Hon får veta om mer än vad media delar med sig.

Ett öde som kunde undvikas om flera hade hjälpt till på olika sätt. Men idag pekas det finger om vems fel detta är. Jag har min åsikt och någon annan har sin.
Vi ser inte vad vi har innan..........
Sverige är väldigt "rikt" land. Nej vi är inte rika men vi är inte fattiga.
Det som idag räknas som fattigt är att du inte har en laptop eller en mobil. Men fattigdom är mer än så.
Att inte ha vatten är något som vi aldrig kommer behöver oroa oss för men ändå så är det en av dom rädslorna som vi har i vår instinkt. Att maten tar slut och affärer inte får in mer. Ja det har nu rört på lite under pandemin men vi har aldrig fått uppleva det.

Vi alla har olika rädslor som vi är rädda för. Men den dagen vi förlorar det vi tar för givet den dagen kommer allt tas hårdare. De sakerna som du var rädd för kommer ses som små saker. Det saker som du hade fobi för kommer försvinna helt eller bara ett tag.
Jag har mina fobier och rädslor. Men jag vet om att dem är helt oväsentliga om något större kommer hända.
Det påverkar oss alla
Tänkte dig om allt detta vi har i vardag hade försvunnit. Allt det vi har idag bara försvann för att någon som är starkare än ditt trygghetsnät kan ta bort allt på 1 vecka och du vet aldrig under den veckan om det är din tur att förlora allt.

Vi alla lever och lär på olika sätt. Men 2010 när jag förlorade min mormor så slutade jag ta saker förgivet.
Jag är noga med att säga hejdå och att säger älskar dig samt visa det.
Det påverkar oss alla

Gillar