Det är inte bara att göra!

Det är inte bara att göra

Många anser att de dem säger är det rätta! Men hur är de för mig som upplever problemet?

Jag som själv jobbar inom vården och är patient inom psykiatrin. Jag kan se och faktiskt känna att jag inte blir hörd. Något som jag tar med mig till jobbet när jag nu måste arbetsträna.
Men varje dag frågar jag mig själv HUR kan jag få andra att förstå hur jag mår om jag inte kan få dem att lyssna på mig.

När jag berättade hur jag känner mina diagnoser. Som om dem är lika viktiga att förstå som färgen på min hud. Jag vet om att många inte kanske håller med mig. Men vem är det jag bloggar för? Jo, för mig själv men även för att kanske nå ut till liksinade.

Men hur kan jag få någon annan att förstå om dem inte förstå verken mig eller mina diagnoser.
Läs det inlägg som jag skrev på min Instagram här under.

Hur jag känner med mina diagnoser

Att behöva börja om livet!!Långt inlägg
februari fick jag min diagnos efter en lång NPF-utredning. Det folk inte riktig förstår är att när man som vuxen får en sådan här diagnos så vänds inte bar dina tankar och din mentala hälsa totalt upp och ner. Utan du börjar ifrågasätta ALLT. Alla dina val alla dina handlingar. Jag får ofta höra "men du är samma Madde" och "du behöver bara landa i detta" om det bara vira så enkelt.

Så här är det för mig!!

Mina diagnoser ADHD medelsvår grad och Autism nivå 1 fd Aspegrens.
För mig är det som färgen på min hud, benen under mitt skin och muskler. Att säga så till mig gör mig inte speciellt säker utan det gör mig ledsen. Jag är den jag har varit för att samhället runt oss kan inte hjälpa föräldrar att fostra ett barn med olika svårigheter.

Nej samhället ska göra "alla lika" för då slipper man anpassa. Om man inte kan acceptera att jag behöver börja om för att hitta den riktiga Madde som är bakom så många murar. Så snälla lämna mitt liv och kom aldrig tillbaka. För den du har sett mig som mig. Det är inte den jag ens känner "som mig själv"

Nu måste jag börja om.
Jag måste hitta mig själv i ett samhälle som är helt upp åt väggarna och långt ifrån funktionellt för personer men olika svårigheter.

Det är inte bara att göra!

mina handlingarIbland måste man hitta nya väggar att gå. Det kan tyvärr innefatta att man inte har med dem som man vill ha med sig. Men det kan även betyda att man inte kan hålla kan i något som inte får en att må bra.

Jag måste hitta mitt inre jag och mig själv efter dessa månader med att kämpa med vad betyder mina diagnoser och hur påverkar dem mig! Nu kommer nästa steg. Hitta mig SJÄLV inte den Madde som jag har varit i 30 år. Den Madde som jag inte ens känner mig "hemma i". För att trivas i mig själv och med mig själv måste jag veta VEM ÄR JAG!

Detta är stegen som jag kommer att gå:

  • Lära mig mer om mina diagnoser och hur dem påverkar mig.
  • Vem är det som jag har blivit idag och var på vägen gick det fel.
  • Förstå grunden till min val och mina handlingar. För att kunna släppa taget om det som inte har varit mig.
  • Hitta mig själv och riva murarna som är runt mitt inre jag "barnet" i mig.
  • Njuta av den framtid som jag kommer kunna uppnå när jag finner mitt inre jag.

Som ni ser är det en del saker och allt detta är pga sjukvården och samhället. Ska de verkligen vara så att man ska behöva få en diagnos i vuxen ålder. Så mycket som kunde ha varit annorlund/med anpassar normalt. För mig och mina hinder i min vardag.

Nej kampen kommer nu när man egentligen borde njuta av livet och ha en BRA plats i samhället.

Det är inte bara att göra!
Det är inte bara att göra!

Gillar