Halva veckan har gått

Halva veckan har gått
Halva veckan har gått och onsdagen går mot sitt slut.
Idag blev det lite samtal med min special lärare för att lägga upp en plan.

När jag satt och höll på med min matte så lyssnade jag på en podd som faktiskt fick mig att inser att det är så det är för mig.
Att jobba med autism och ADHD Lyssna gärna på den för att förklara det så himla bra.
Men jag vill även säga att alla arbetsgivare är inte så förstående och mötes gående som jag uppfattar att hans chef är.
Några frågor jag har fått
Jag tänker att jag skulle passa på att svara på några av frågorna som jag har fått bland annat här och på instagram.

 • Hur påverkas jag av mina NPF diagnoser?
  Svar: Det är mer tydligt nu för mig då jag kan stanna upp och säga "just ja. Detta är min ADHD" och för mig hjälper det när jag kan identifiera vilken "hjärna" som jag ska tänka med. När jag ser att nej nu vill jag ha detta och detta men då måste jag ta bort det och det. Då försöker jag bromsa mig själv. Vilket inte är lätt då jag inte alltid kan registrera vad jag tänker eller hur jag tänker. Men de påverkar mig mindre då jag slipper att kämpa med energin att passa in. Men för min omgivning är de nog mer påtagligt och mer tydligt.

 • Behöver jag något speciellt för att klara av dagen?
  Svar: Jag ska här under kvällen försöka hitta hur jag synkar min Hotmail med min kalender i mobilen och så. Så att jag kan ha allt i mobilen. Men jag tycker det är synd att man inte ha fler program för android/Huawei som gör att man kan hitta appar eller system som man kan jobba med på ett bra sätt och inte kostar så mycket. Men så som de är nu är jag glad för att vi får ha Tindra på foder så att jag kan komma ut och gå flera dagar om dagen. Tack vare att hon ska ha lunch så kommer jag på att jag också ska äta.

 • Hur kan jag förklara för någon om mina diagnoser?
  Svar: Jag kan inte förklara det på ett bra sätt då jag oftast möts med suckar för att de uppfattar det som att jag försöker "ursäkta" mitt sätt att vara eller mitt beteende. Men i självaverket så förklara jag om mina diagnoser för att de kan "tolka" det på ett bra sätt. När jag sa att jag hade autism så blev en del kommentarer "Men du har jo inget sådant beteende" då tänkte jag direkt. Vad är ett autism beteende? Finns det verkligen ett typiskt beteende för en person med autism?

 • Hur kan andra förstå mig?
  Genom att se mig och inte min diagnos. En NPF diagnos är en del av mig och jag är en del av mina diagnoser. Men detta identifierar inte mig som person eller hur jag funkar. Det gör ont i mig att folk inte kan se människan utan ska se diagnosen i allt.
  För mig så min diagnos en tolk som kan förklara mina svårigheter och mina styrkor. Men den är även en tolk för var de betyder för mig att jag behöver olika saker.
  Men mina diagnoser säger inte att jag är en mamma eller att jag är brunett. Den berättar inte att min ingång i en konversation är djur eller att jag som Madde älskar hundar. Min ADHD kan indikera för dig att jag har ett ämne som jag kan mer eller som kan få mig att förstå min omgivning på ett speciellt sätt.
  En del har film, musik, teknik, dator eller liknande. För mig är det böcker och djur (fram för allt hundar)


Ni fick ni veta mer om mig
Haha jag där fick ni veta en dal om mig.
När jag berättade för barnen om mina diagnoser så var de "Mamma är de därför du är så noga med att vi ska göra vissa saker" ja de kan man nog säga.

Men inom mitt yrke så funkar inte mina diagnoser så bra. Så det kommer nog bli karriärbyte men jag vet inte när eller till vad. Jag vill jo jobba administrativt och med djur. Kanske i en djuraffär eller något annat rolig. Men jag hade nog inte passat på hunddagis men vet inte.
Halva veckan har gått
Nu sitter jag här och har gjort ett LÅNGT inlägg haha. Men det är bara skönt att få ha skrivit detta nu.
Här eftre ska jag ta te och spela tror jag. Men jag vet inte för jag vill läsa med. Hmmm har jag huvudet till att läsa idag? Ja vi får väl se hur de blir med de.
Vad ska du göra ikväll?
Vad ska du göra denna kvällen?
Har du några större planer för helgen eller de blir bara softa i soffan. Kanske en bra film eller gott umgänge.
Halva veckan har gått

Gillar