Hund snack

Hund snack!!!! Långt inlägg. Läs hela innan ni gillar eller kommentar.

Många skaffar hund idag sommar och skönt.
En del skaffar blandras en del skaffar renras.

Men jag vill att alla ska tänka på något. Oavsett ras. Alla raser har en rasbeskriving som är rasstandard alltså hur hunden ska se ut. Sen finns de rasegenskap. Detta berätta för dig vad du kan förvänta dig att din hund kommer KUNNA vara. Tex en labrador är en stående fågelhund och gillar att apportering. Men de betyder inte att alla labradorer har de drivet.
Sen har man rashistorian. Den berättar för sig var hunden kommer ifrån och vad den är avlad för att göra.

Men inget av detta berätta hur just DIN valp blir.jag har haft 2 husky mixar. En för 14 år sen. Där alska malamute och Sibirien Hysku var dominerande. Hon var en soffpotatis. Hon ville inte springa bredvid cykeln fast jag hade en hund till.
Den andra var en Siberian husky och Schäfer. Han var oxå en soffpotatis. Omplacering och helt underbart. Han har sina problem från tidigare ägare. Men han ville bara ligga och mysa.

Ingen av dessa 2 "hög energi" hundar ville göra de som deras rasegenskap eller rashistoria berättade om dom. Min shit tzu papillon mix var mer aktiv och energi fylld än dom 2

Så vad jag menar är.
Oavsett ras eller raser i en hund så säger de inget om just den individen du har. De berättar för dig vad du kan förvänta dig. Alltså vad du kan få för hund. Men de säger inget om hur just din valp/ hund kommer vara. De kan hjälpa med olika beteenden och berätta för dig varför en hund tex tuggar sönder saker.
Ja man ska ha resen/raserna i åtanke när du köper en hund. Men man ska oxå tänka på att de är en individ och inte skrivit i sten på hur din valp blir.

Ha en fin dag

Gillar