Kastrerings planer

Kastrerings planer

God morgon till detta konstiga inlägg haha. Idag ska jag skriva om Kastrerings planer av Simba. Men även varför jag tycker kastrering är bra och varför jag är för detta. Så häng med på Kastrerings planer.

Fördelar och nackdelar

Ärligt så kan jag inte hitta så många nackdelar med att kastrera en hund men de kan säkert någon. OBS. Detta inlägget är efter hur jag ser på den.

Fördelar:

  • Lugnare då det inte finns något testosteron som är drivande.
  • Ingen risk cancer i prostatabekymmer.
  • Förändringar i beteendet.
  • Dom hundarna jag har haft är mer lyhörda efter kastrering.

Nackdelar:

  • Ökning av vikten.
  • Inkontinens risk
  • En del hanar försöker para tikar

Jag kan ta upp flera men jag måste ha underlag med till det jag hävdar haha. Men jag har bara sätt det positivt med att kastrera.

Mina hundar har varit mer arbetsdrivna efteråt. Dom han varit följsamma och dom har inte haft intresse av andra hundar på samma sätt. Då jag nu har en hund som är flock driven så känner jag att det är bara bra. Sen kan man tycka olika ang åldern. En del anser att man ska vänta tills dom är 1 år och en del anser att man ska göra så fort dom är 6 månader. Så det är olika.

Jag anser att man får göra det valet ut ifrån hur hunden är och hur mognaden går för varje hund.

Ända sen

Ända sen vi köpte Simba sa vi att vi kommer kastrera han. Jag kommer inte avla på han och jag tycker inte att det är rätt han ska gå runt och vara kåt vid varje löp när han inte kommen använda den delen. Så nej inte snällt.

Men alla är olika när det kommer till detta. Det finns inget som är rätt eller fel. Det är någon som får stå för varje individ och så länge det inte går att styrka med vetenskapen att det är fel att kastrera en hund vid tex 6 månaders ålder. Varför inte bara låta folk tycka som dom vill det?

Om det nu skulle vara så negativt varför gör veterinären det redan vid 6 månaders ålder? Det är nog ingen som kan svara på det.

Kastrerings planer

Hur ser du på detta med kastrering?

Gillar