Min natt

Hej på er alla!

Jag hoppas att ni mår bra. Själv mår jag bra men inte resten av familjen :/
Inatt satt jag uppe för att ha koll på barnen som har spytt :( Lopporna ligger sjuka :(

Jag som har varit inne och jobbat idag :/ Men då jag mår bra och inte har några symtom så är jag uppenbart inte smittad. Detta gör mig glad men ändå orolig. Hur kan de ha \"hoppat\" över mig. Men samtidigt är jag så jävla glad.

Medans andra sover sitter jag vaken och \"vaktar\" mina barn. Men nu börjar jag verkligen blir trött.

Så jag tänkte göra en

10 Saker som man ska tänka på INNAN man skaffar hund!

I söndags så skrev jag ett inlägg om hundar. Då tänkte jag att jag kunde göra en sån här lista :)

  1. Inköpet är i snitt de som är dyrast. Att köpa en hund idag oavsett blandras eller ren ras kostar över 5 000 kr. Detta är något som många reagerar på. Men man ska även tänkte på att man ska köpa mat och lite saker till den nya vännen. En valp behöver en säng på för att sova i, matskålar för att ha mat och vatten, leksaker för att inte var uttråkad samt att kunna leka. Ibland så följer de med ett halsband och koppel.

  2. Har du tiden som krävs? Oavsett ras på hunden så måste man har tid. En valp kräver mer tid än en vuxen hund. Ja en valp kan hålla sig 3 timmar men betyder de att den kan vara ensam den tiden. Nej, en valp vill sällan vara ensam och de är viktigt att jobba på ensamhetsträning oavsett om du jobbar eller går hemma. Att lätt sätt är att du gör en hage till din valp. Där är valpen när du inte är hemma. Men när du är hemma så kan du lära din valp att genom att vara där inne FAST du är hemma. Lär du den att slappna av men även att vara självsäker fast du är i närheten.

  3. Allt tar tid! Speciellt valpar. Man ska inte bara lära den att vara rumsren utan helst även att kunna vara ensam hemma en stund. Men börja sakta. Hitta en rutin som fattas för dig och nu valp.

  4. Träning. Att träna en hund går inte över en natt. Visa lär sig jätte snabbt medans andra tar de tid för. Det finns inget rätt eller fel där.

  5. Väl noga! Idag finns de många hundar som söker nytt hem. En del via föreningar och organisationer som jobbar med hundar som levt på gatan i ett annat land. Sen finns de samma men för hundar här hemma i Sverige. Tex. Hundstallet. Men man ska vara Jätte noga. Tänkte på att köper du en hund som levt i ett land med andra förutsättningar. Även om man köper från en uppfödare.

  6. En valp är inte beroende av alla dina vänner. Valpen behöver dig! En del idag anser att en valp behöver träffa hela tjocka släkten och alla vännerna. Men tänk på att en valp är som ett barn. Den behöver en förälder/ledare. En valp behöver inte alla din kompisar.

  7. En valp behöver rutiner. En valp behöver rutiner på när man äter går ut och en del hundar vill ha rutiner när de kommer till allt annat med. Rutiner är viktig när man ska lära sin runt att bli rumsren.

  8. Lär på ren/raserna som finns i hunden. För att inte få vatten över huvudet så att säga. Så läs på om hundens ras/reser. De finns \"Ras standard\" Där hittar du tex hälsa inom rasen. Längd och vikt. Fråga ut tex uppföder eller ras klubbor. \"Ras egenskap\" berättar för dig alla fördelarna med rasen och nackdelarna med rasen. \"Ras historia\" berättar för dig vad är hunden avlad för att göra och vad kommer resen ifrån från början. Detta säger inget om vem din hund är som individ. Utan de gör dig en grund för hur din hund kan vara och vad den kan behöva.
  9. En valp behöver! En trygg hand och en snäll hand. Den behöver få tid att lära känns sin nya familj/flock och området den bor i. Tänk på att om du börjar med en massa saker med hunden som valp. Så kommer den mest troligtvis kräva samma om inte mer när den blir vuxen.

  10. Tänk på att vi alla har olika saker vi vill göra med våra hundar. Vi uppfostrar på olika sätt med. De är ALDRIG fel att fråga om hjälp eller säga att nu behöver man hjälp. Att be om hjälp visar att du är beredd på att göra vad som krävs för din hund och kanske dina grannar

Tänk på att ingen hund är den andra lik. Inte ens kull syskon.

Gillar