Tystnaden hjälper ingen

Tystnaden hjälper ingen
Tystnaden hjälper ingen. Ingen borde få känna så här.

I tisdags fick jag min diagnos. Den som jag så länge har trånat efter. Nu är den här och nu har jag något som kan förklara vara alla mina ballonger är i luften medan andra håller sina i ett snöre.
Detta kan inte bara förklara för mig varför jag mår som jag gör och känner som jag göra. Utan nu kan jag kanske använda min röst på ett sätt som jag länge har förundrats över hur?
Livet är inte så här
Vi lever i ett samhälle som inte är skapat för oss med diagnoser. Oavsett om det är beteende diagnos tex ångest, panik, socialfobi eller likande. Dessa diagnoser är oftast inlärda frivilligt eller ofrivilligt men vi har någon gång under vårt liv stött på dem och vi har med tiden sett att de kan för något positiva med sig men just där och då kan det bara kosta en massa smärta.

Jag har fått diagnosen ADHA medelsvår gard. Men vad tyder det för mig?
Är det fel på mig? VAD är det för fel på mig?
Frågor till mig själv
Detta är 2 av det så många flera frågor jag har ställt mig själv nu. Men akk så vet jag inte svaren.
Men jag ska försöka svara på mina egna frågor här. Kan jo inte garantera ett du som läser kommer förstå. Om du har frågor så får du SNÄLLA ställa dem. Ingen fråga är för dum :)

  • Vem är jag?
    Det är en av de frågor som kommer om och om i huvudet. Men jag kan snabbt säga att den jag är. Är inte den som jag har varit i 33 år. För där inne i mitt hjärta är en Madde som någon har sett den underbara vår solen men som har blivit tystad av samhället men även de värdering som har funnits inom familjen. Jag har alltid känt mig förvirrad och undrat om jag är på rätt plats.

  • Vad är det för fel på mig?
    Min motfråga där blir mer. Vad är det för fel på vårt samhälle? Ska jag som har en NPF diagnos verkligen behöver ändra hela JAG min personligen och den jag är. För att passa in i ett samhälle som är helt upp åt väggarna fel. Ingens liv är en järnväg. Inte ens för någon som har Autism. Alla kan vi hålla oss inom "boxen" men man kan inte säga att alla sak göra på samma sätt eller vara på samma sätt.

  • Vad är min superkraft?
    Jag ser inte min ADHD som en superkraft utan med som DET är vem jag är och är min ADHD. Jag kan inte rå för att jag inte kan hålla 10 ballonger i en hand och 10 i andra handen utan att blanda ihop dem.


Tystnaden hjälper ingen
Vi kan inte låta samhället tysta ner oss mer.
Många börjar kräva nya utredningen då de känner sig fel diagnosernade.

Detta finns även psykologer som diagnostiserar sina patienter fel för att det är något som psykologen inte gillar med patienter. Ist för att bli glad för att patienten kanske lyckas med något som straffar de patienten ist.

Jag känner själv mig så. Inte med min ADHD utan för andra. Men kolla på mig idag. Jag bar den psykologen att fara åt H och jag har en underbar arbetsterapeut som hjälper mig väldigt mycket. Inte för att det går bättre på jobb biten men jag känner att med hennes stöd så KANSKE jag kan börja hålla huvudet ovanför ytan.

Gillar