Vi glömmer bort

Vi glömmer bort alla andra lätta sjukdomar.

Jag har suttit med konstant huvudvärk i flera veckor. Idag ringde jag VC ang tid för de.
Det första de började prata om var Covid-19.

När jag ringde och bad om allergitebletter på recept. Så blev jag i fråga satt om det var allergi eller Covid-19 jag hade. Enligt samma läkare så att jag inte har några polyper eller halsmandlar ska inte spela in. Då polyper än en onormalitet så därför har man dem. Men att just den där "onormaliteten" skyddar dig från att andas inte tex pollen den kunde han INTE hålla med om. Samma med mandlarna.
Men men. Denna här läkaren då asså. Idag när jag ringde fråga dem om någon i familjen var sjuk. Jag sa att barnen är FÖRKYLDA. Men direkt kom Covid-19 upp igen. Det är det som barnen har. Nej det är inte det barnen har.

Min huvudvärk är INTE pga covid-19 då jag har haft det i JÄTTE många veckor. Jag sökte för det i februari men då hete det att jag hade "spänningshuvudvärk pga för mycket framför datorn. PGA utbildningen."

Allt är inte covid-19.

Om jag ser en tydlig skillnad mellan Covid-19 och vanlig förkylning då bort läkare kunna göra samma sak. Men akk nej allt är covid-19 hela vägen till slutet.

En person som ALDRIG har reagerat på pollen plötsligt börja göra det. Men ser skillnad på när man tar allergimedicin och när man är utan. Men nej nej det är covid-19.
Ditt barn är sjuk. Hög feber 38-39 graders feber och har skall hosta men inget annat. Ingen snuva eller ont i lederna/kroppen. Inte trötthet eller så.
Barnet ditt har allergi mot pollen och de symtomen försvinner med medicin. Men ja det är Covid-19.
Jag vet om att vi måste vara JÄTTE försiktiga med Covid-19. Men när i H ska man börja ta andra sjukdomar på allvar?

Hur kan det vara okej att fira studenten med kompisar ute på stan och sen med hela tjocka släkten. Folk som du inte har träffat på långe eller kanske inte på 1 år. Men att sitta i deras knä och pussa på dem. Det är helt okej!

Men när någon söker vård på VC så blir man behandla som om det vore Covid-19. Det ringer de inte rätt i mina öron iaf.

Ja jag jobbar inom vården och ja jag regerar på mycket konstiga saker. Men något som ringer väldigt fel är att behandla varje symtom som covid-19 när vi har flera olika sjukdomar och allergier som kan orsaka samma symtom.

Gillar