Visste ni.......

God morgon på er alla :)

Idag är de kristi himmelsfärdsdag. Det är en röd dag så de är många som är lediga och imorgon är de klämedag så då är många lediga då med.

Igår på väg till skolan. Hade möte med min lärare för att gå igenom och kolla på vad de var i provet som jag inte hade fått kläm på.

Men ja på vägen till skolan så Googlade jag lite. Då för 3 dagar sen så var de något som hade kommenterat de med att de är många som skaffar hund under Corona tiderna. Vilket jag hittade underlag för när jag kollade på https://jordbruksverket.se/

Då är inte detta året slut. Vi har inte ens kommit in i Juni. Alltså vi har bara en rapport för dom 4 första månaderna.

Idag är de många som har hört av sig till olika organisationer för att vara jourhem till hundar utan hem. Detta kan helt klart ha sina fördelar men även STORA nackdelar.

Fördelar:
* Familjen som blir jourhem ser vad de krävs att ta hand om hund.
* Hund lär sig tex att vara med barn eller andra djur och då kan man se hur de funkar för hunden.
* Förhoppningsvis så fastnar familjen för hunden och dom adopterar hunden.

Nackdelar:
* När familjen börjar jobba så lämnar dom tillbaka hunden.
* De är en tillfällig lösning för hunden. Vilket inte håller i längden.
* Hunden för inte stabilitet eller trygghet då man inte vet om hunden kommer stanna där.

Skulle jag adoptera en hund?

Om jag ska vara ärlig så nej.


Varför?
Svar: För att jag vill kunna besöka min hund först innan jag köper den. Jag vill att hunden är i Sverige just så att jag har den möjligheten. Plus att då veta jag om att hunden lever under speciella lagar och förutsättning. Jag hoppas på att hunden jag kommer köpa inte har en misär uppväxt vilket många hundar har som kommer från andra länder och dom är hundar utan hem.

Ja de finns uppfödare oavsett ren eller blandras som inte har dom bästa förhållandena till att ha hund eller valpar. Men jag tror att folk i deras närhet eller tex grannar, veterinären med flera anmäler denna personen då.

Nog med hundsnack haha

Jag vet om att alla har inte hund och kanske inte vill ha hund snack hela tiden haha. Men jag älskar att snacka hund. De är ett av mina stora intressen här i livet. Jag brinner för barn, djur (mest hundar) och vård. Därför pluggar jag upp undersköterska.

Men jag vet om att alla har inte samma intresse så jag måste hitta en balans på min blogg för att den ska funka för alla.

Just nu vill jag lyfta upp detta med hund då många i mitt område går runt med valpar och jag har tänkte på de länge. Sen när mina läsare börjar påpeka samma sak då blir jag ännu mer medveten om de och vill skriva om de. Då de är så viktigt att snacka om.

De är folk som köper flera bilar än vad dom behöver. Utan de är personer som köper hund och kanske inte alltid har tänker på \"Hur gör jag när jag börjar jobba\" Jag förstår tanken med sommaren.

Alla gör vi på olika sätt och har olika förutsättningar.

Skiner solen hos dig? Vad ska du göra idag?

Gillar