God morgon pĂ„ er alla 🙂

Idag Àr de kristi himmelsfÀrdsdag. Det Àr en röd dag sÄ de Àr mÄnga som Àr lediga och imorgon Àr de klÀmedag sÄ dÄ Àr mÄnga lediga dÄ med.

IgÄr pÄ vÀg till skolan. Hade möte med min lÀrare för att gÄ igenom och kolla pÄ vad de var i provet som jag inte hade fÄtt klÀm pÄ.

Men ja pÄ vÀgen till skolan sÄ Googlade jag lite. DÄ för 3 dagar sen sÄ var de nÄgot som hade kommenterat de med att de Àr mÄnga som skaffar hund under Corona tiderna. Vilket jag hittade underlag för nÀr jag kollade pÄ https://jordbruksverket.se/

DÄ Àr inte detta Äret slut. Vi har inte ens kommit in i Juni. AlltsÄ vi har bara en rapport för dom 4 första mÄnaderna.

Idag Àr de mÄnga som har hört av sig till olika organisationer för att vara jourhem till hundar utan hem. Detta kan helt klart ha sina fördelar men Àven STORA nackdelar.

Fördelar:
* Familjen som blir jourhem ser vad de krÀvs att ta hand om hund.
* Hund lÀr sig tex att vara med barn eller andra djur och dÄ kan man se hur de funkar för hunden.
* Förhoppningsvis sÄ fastnar familjen för hunden och dom adopterar hunden.

Nackdelar:
* NÀr familjen börjar jobba sÄ lÀmnar dom tillbaka hunden.
* De Àr en tillfÀllig lösning för hunden. Vilket inte hÄller i lÀngden.
* Hunden för inte stabilitet eller trygghet dÄ man inte vet om hunden kommer stanna dÀr.

Skulle jag adoptera en hund?

Om jag ska vara Àrlig sÄ nej.


Varför?
Svar: För att jag vill kunna besöka min hund först innan jag köper den. Jag vill att hunden Àr i Sverige just sÄ att jag har den möjligheten. Plus att dÄ veta jag om att hunden lever under speciella lagar och förutsÀttning. Jag hoppas pÄ att hunden jag kommer köpa inte har en misÀr uppvÀxt vilket mÄnga hundar har som kommer frÄn andra lÀnder och dom Àr hundar utan hem.

Ja de finns uppfödare oavsett ren eller blandras som inte har dom bÀsta förhÄllandena till att ha hund eller valpar. Men jag tror att folk i deras nÀrhet eller tex grannar, veterinÀren med flera anmÀler denna personen dÄ.

Nog med hundsnack haha

Jag vet om att alla har inte hund och kanske inte vill ha hund snack hela tiden haha. Men jag Àlskar att snacka hund. De Àr ett av mina stora intressen hÀr i livet. Jag brinner för barn, djur (mest hundar) och vÄrd. DÀrför pluggar jag upp undersköterska.

Men jag vet om att alla har inte samma intresse sÄ jag mÄste hitta en balans pÄ min blogg för att den ska funka för alla.

Just nu vill jag lyfta upp detta med hund dÄ mÄnga i mitt omrÄde gÄr runt med valpar och jag har tÀnkte pÄ de lÀnge. Sen nÀr mina lÀsare börjar pÄpeka samma sak dÄ blir jag Ànnu mer medveten om de och vill skriva om de. DÄ de Àr sÄ viktigt att snacka om.

De Ă€r folk som köper flera bilar Ă€n vad dom behöver. Utan de Ă€r personer som köper hund och kanske inte alltid har tĂ€nker pĂ„ \”Hur gör jag nĂ€r jag börjar jobba\” Jag förstĂ„r tanken med sommaren.

Alla gör vi pÄ olika sÀtt och har olika förutsÀttningar.

Skiner solen hos dig? Vad ska du göra idag?

Madde

En mamma som skriver om förĂ€ldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag Ă€r. HĂ€r fĂ„r du följa med hur min vardag Ă€r och hur mina NPF-diagnoser pĂ„verkar mig 🙂

0 kommentarer

 1. Oj, vad mĂ„nga hundar som registrerats. Jag hoppas verkligen att de hĂ€r hundarna kommer till bra hem. Visst Ă€r det bra med jourhem men jobbigt för hundarna att inte veta om de fĂ„r stanna eller inte. Tror det leder till otrygga hundar…

 2. Som hundÀgare tycker jag att det Àr jÀttebra att du lyfter detta! Alldeles för mÄnga skaffar hund utan att förstÄ att det tar tid, det krÀvs engagemang, det förÀndrar livet och det Àr ett livslÄngt förhÄllande.

 3. Det Àr nÀstan för lÀtt att folk fÄr köp0a hundar, tycker att de borde vara mycket hÄrdare, mÄnga hundar som lider, förhoppningsvis kommer de allra flesta till bra hem

 4. Aldrig hört att det Ă€r sĂ„ vanligt att folk köper husdjur nu under viruset. Men om jag tĂ€nker efter sÄ ..vissa fĂ„r inte gĂ„ till jobbet/trĂ€ffa vĂ€nner, familjemedlemmar, mm dĂ„ blir man ensam men vill ha nĂ„t att göra eller va det nu kan va för anledning. Lite sĂ€llskap behöver man nog. DĂ„ kan nog ett djur ta den platsen lĂ€tt

 5. Sol hÀr och ska ut o sÀtta mej en svÀng och njuta Har oxÄ hört om hundarna och sÀger hoppas de inte slutar bry sej om efter Corona

 6. SÄklart fÄr du den. Men jag tror den kommer bli för mörk pÄ dig, sÀger ej det för att jag ej vill du ska ha den, men tror du kommer kÀnna sÄ. Vill du prova À dÄ?

 7. Oj det va ett stort antal det .. Klart Àr det ju bra med jour men man kan ju inte lÄta en hund hoppa frÄn hem till hem det Àr ju vÀldigt taskigt kÀnner jag för ett jiurhem sÄ vet man ju inte hur lÀnge man fÄ ha hunden hos sig..HÀr Àr det 19 grader varmt och sol sÄ skönt ute tycker jag

 8. Vi adopeterade vĂ„r underbara dobberman, han var rĂ€dd för Ă„ska och trĂ„nga utrymmen nĂ€r han kom till oss och kröp ihop nĂ€r vi lyfte handen för att klappa honom sĂ„ vi konstaterade att hans Ă€gares förĂ€ldrar som skulle ta hand om honom nĂ€r hon pluggade i USA inte hade gjort ett bra jobb utan lĂ„st in honom och slagtit honom. Men jhan hade en bra grunduppfostran som hans egentliga Ă€gare hade gett honom Hon stannade i USA och uppfödaren tog tillbaka honom nĂ€r hon fick veta detta. Hon hade en regel om att hennes hundar inte fick sĂ€ljas vidare om de inte ville ha kvar hunden utan hon ville sjĂ€lv hitta en ny Ă€gare och det blev vi….och som jag och speciellt dottern Ă€lskade honom.

 9. nÀe nÄgon solskiner inte als hÀr, molnligt och kalt lika som igÄr haha , blev en ganska lugn dag faktiskt kÀnner mig sÄ seg , sÄ blev inte sÄ mycket gjort idag faktiskt XD

 10. Har hört att det Àven gÀller katter, jag tÀnker att det kanske Àr fint att mÀnniskor ÀndÄ vÀljer att vÄga skaffa hund nu sÄ hÀr . Att man kÀnner att det Àr rÀtt, kanske corona Àntligen fÄtt mÄnga att öppna ögonen för vad som Àr viktigt i livet. MÄnga kanske insett hur ensamma de varit .

 11. Vi hade hund fram till mats, han Blev 13 Är och han Àr vÀldigt saknad hÀr idag. Men jag skulle inte skaffa hund idag, inte för att vi inte vill ha utan för att det Àr ett ansvar och det Àr inte bara att ta hem en, det Àr en förpliktelse och nÄgot som man mÄste tÀnka till om, de har ju ocksÄ kÀsnlor osv. DÀremot tror jag att mÄnga skaffar det nu för att de Àntligen har tiden, tiden att starta upp tÀnker jag, göra en hund rumsren osv, sÄ det kan vÀl vara lite av förkalringen.

 12. Jag hörde det ocksÄ att mÄnga skaffar hund nu pga Corona och att de Àr ensama. Hoppas dom tycker det Àr lika kul att ta hand om hunden nÀr Corona Àr över.

 13. Jag vet att nÄgra som jag kÀnner adopterat hundar med blandat resultat. NÄgra har funkat hur bra som helst medan andra inte funkat alls. Tror att de fick lÀmna tillbaka hunden till Àgarna. Jag Àr sugen pÄ att skaffa hund snart.

 14. Ja hade du trÀffat mig irl sÄ hade vi snackat hund snack dÄ jag har egen . Ja den e ju nackdelen att folk lÀmnar tillbaka dÄ de inser att de inte har tid med hunden . DÀrför mÄnga som Àr sjukskrivna har hund och har den tidEn att ge. Det Àr jÀtteviktigt att man inte omplacerad hunden för jobb och tyvÀr Àr det sÄ mkt i dagens nulÀge. Vilket Àr trÄkigt .

 15. Jag skulle aldrig adoptera en hund. Kanske det hade funkat om jag visste att det vore för en lÄng tid framöver. En del hundar Àr kÀnsliga för att byta hem. VÄr hund skulle aldrig kunna omplaceras. Han skulle sörja ihjÀl sig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: