Hund snack

Hund snack!!!! Långt inlägg. Läs hela innan ni gillar eller kommentar.

Många skaffar hund idag sommar och skönt.
En del skaffar blandras en del skaffar renras.

Men jag vill att alla ska tänka på något. Oavsett ras. Alla raser har en rasbeskriving som är rasstandard alltså hur hunden ska se ut. Sen finns de rasegenskap. Detta berätta för dig vad du kan förvänta dig att din hund kommer KUNNA vara. Tex en labrador är en stående fågelhund och gillar att apportering. Men de betyder inte att alla labradorer har de drivet.
Sen har man rashistorian. Den berättar för sig var hunden kommer ifrån och vad den är avlad för att göra.

Men inget av detta berätta hur just DIN valp blir.jag har haft 2 husky mixar. En för 14 år sen. Där alska malamute och Sibirien Hysku var dominerande. Hon var en soffpotatis. Hon ville inte springa bredvid cykeln fast jag hade en hund till.
Den andra var en Siberian husky och Schäfer. Han var oxå en soffpotatis. Omplacering och helt underbart. Han har sina problem från tidigare ägare. Men han ville bara ligga och mysa.

Ingen av dessa 2 ”hög energi” hundar ville göra de som deras rasegenskap eller rashistoria berättade om dom. Min shit tzu papillon mix var mer aktiv och energi fylld än dom 2

Så vad jag menar är.
Oavsett ras eller raser i en hund så säger de inget om just den individen du har. De berättar för dig vad du kan förvänta dig. Alltså vad du kan få för hund. Men de säger inget om hur just din valp/ hund kommer vara. De kan hjälpa med olika beteenden och berätta för dig varför en hund tex tuggar sönder saker.
Ja man ska ha resen/raserna i åtanke när du köper en hund. Men man ska oxå tänka på att de är en individ och inte skrivit i sten på hur din valp blir.

Ha en fin dag

Om Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂
Det här inlägget postades i Bloggen, Foto, Vardag. Bokmärk permalänken.

0 svar på Hund snack

 1. Kamillas Kamera skriver:

  Hundar och våra husdjur eller allt levande i stort sett är ju sina egna personligheter. Tror att det först och främst handlar om att sätta sig in i hur det kan komma bli med hund osv. Har vi tid? Råd? Bor vi bra för en hund osv?

 2. Madde skriver:

  Exakt. De handlar om rätt förutsättningar ❤️

 3. Mirre - Sweetwords skriver:

  Man får tänka och vrida och forska och tänka till flera gånger. Läsa på mycket om rasen, kommer jag ha intresse och tid för det som krävs av rasen osv. Ju mer påläst man är desto bättre för hunden.

 4. 2barnsmammaochfru skriver:

  Jag älskar hundar och dom är människans bästa vän och dom är mycket kloka. Barnen vill ha en hund men vi kan inte för det kostar och jag har inte den tiden till att ha en hund eller den ekonomin

 5. Bland Kastruller och Vinglas skriver:

  Bra inlägg, alldeles för många som inte tänker efter före köp.
  Kram Kajsa

 6. Emschen skriver:

  Vi funderade länge och väl innan vi blev med hund. Vi tänkte över hur vår vardag såg ut, vad vi gör på fritiden, hur min hälsa är (Fibromyalgi) och att vi har barn. Allt sånt måste fungera tillsammans med en hund.
  Det är inte bara till att skaffa en hund, det är ett livslångt förhållande.

 7. Orsakulla mamma vid 20 - porslin, pudelmamma & skriver:

  Visst är det så, alla hundar är ju unika. Jag hade pudel när jag växte upp hon fullkomligt avskydde pälsvård tex. Har nu en pudel igen, Skilla 8 månader hon är på vissa sätt lik Sassa men ändå två helt olika hundar.

 8. Michelle skriver:

  I i familjen har haft omplaceringshundar och jag har även haft en egen innan chloey . Den kärleken är obeskrivlig på många sätt eftersom jag ser det som om att jag räddade han o han mig på många olika plan. men han dog för nått år sen tyvär utav svåra sjukdomar . Därefter skaffade jag chloey från början .

Lämna ett svar