Hej på er underbara läsare!

Vad har hänt?

Jag sitter nu här denna söndag och är helt slut i kroppen. Jag vill så gärna sova men jag vet om att jag måste plugga då jag har så mycket kvar känns de som. Men jag har ändå läst samma sak sen i onsdags.

Jag känner att jag är helt slut i hela kroppen och huvudet. Känner att vad jag än läser just nu så fastnar de inte allt i huvudet. Men de har de säkert gjort. Jag är rädd att inte klara provet, men jag tror jag klara de. Jag hoppas att jag gör de.

Imorgon ska jag lämna barnen till dagis vid 7 hoppas jag på. Så imorgon är de upp kl 5 och göra ordning ALLT så att jag hinner få på barnen kläderna för att sen gå till bussen och åka till dagis.

Sen ska jag till skolan och jag hoppas att jag hinner plugga lite till. Innan jag ska göra provet. Jag får vända allt till att en person. Jätte jobbigt men jag hoppas att jag kommer klara av de.

Helgen.

Jag har jobbat igår och började 13-22 vilket var skönt. Jag var i norra delen av området där jag kommer vara till sommaren. Men då har jag delegering.

Frågan: Vad är Delegering?
Svar: Delegering är något som en undersköterska eller ett vård biträde får av en sjuksköterska för att kunna ge medicin. Men endast om de finns ett medicinövertag. Tex någon som har demens kan inte ta din medicin själv och då ska jag ge den medicin. Alltså ett övertag av en annan person. Jag som har delegering har endast ansvar att min vårdare tar sin medicin och att allt går rätt. Jag måste signera att jag har gett vårdaren sin medicin.

Utan delegeringen så får jag inte ge dom medicin om de är ett övertag. Är det en handräckning alltså att jag ska lätta fram medicin till någon som kan ta din medicin själv. Jag kan hjälpa med vårdare att få medicinen tex genom att jag tar och lägger upp medicinen i en äggkopp typ så att min vårdare kan ta medicinen själv.

Jag vill ha både medicin och insulin delegering så att jag kan hjälpa min kollegor och att jag kan ge mina vårdare medicin.

Hemlighet?

Om 1 vecka exakt på dagen kommer en oerhört saknad och längtad hemlighet hit. Vi har berättat för några av våra närmaste men vi har inte gått ut på tex Facebook eller Instagram samt bloggen om vad.

Jag vill så gärna säg men jag vill vänta tills hemligheten är här och väntan är över haha. Jag vill så klart berätta för er men jag känner att vi ska vänta och att vi ska landa i detta som komma skall. För jag vet om att de är något stort och något som vi i familjen behöver få smälta och ta i vår takt.

Hund snack

Jag vet om att den sista tiden har varit mycket hund snack och en del har börjat undra varför. Jo, för att jag har ett STORT intresse av hundar och dom sista 4-6 månaderna har folk börjat köpa hundar som bara den.

Covid-19 verkar vara hundens år. Folk köper hund då dom inte får umgås med människor och antagligen går hemma. Men är de rätt mot hunden?

Jag är jätte noga med att funderar på om jag har allt tid för en hund. De första året är jo JÄTTE mycket arbete med en hund. Och ärlig så är det just det året som en hund behöver en mest. Inget nog med tiden för träning och allt sånt. Utan de där just den tiden man formar sin hund.

Jag vill skriva om de för att uppmärksamma folk om att man kan inte köpa en hund utan plan för framtiden.

Vad händer?
De är mycket som händer men jag vill inte avslöja allt haha.
Då har jag jo inget att överraska med haha. Men jag tror inte att någon kommer bli besviken av de som jag har i tanken.

Nu börjar klockan bli en del och jag börjar bli trött. Så ska nog sova.

Söndag vad har hänt?
Söndag vad har hänt?

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: