Detta som händer i USA är HEMSKT! Bara för att en polis har befogenhet att hålla ner en person. Betyder INTE att alla poliser kommer göra de.

USA har alltid haft hård synt mot ”ikke sam färgade” USA är ett land där färgen spelar roll STORT. Tyvärr detta är sjukt. Men så är de och tyvärr så finns de idioter som kommer stanna så.

Men att gå ut på Svenska gator och utsätta svenska poliser för tryck och faktiskt utsätta dom för ett utsatt läge där polisen blir trängd. De är INTE Okej! Vi kan inte påverka vad som händer där då vi kan inte påverka hur deras land hanterar saker. Plus att Trump är jo som han är och han förklarade krig i sitt egna land.

Men vad hjälper de att utsätta vår poliser för detta?
Kommer detta hindra att flera poliser missbrukar sin tjänst och dödar oskyldiga människor i ett annat land?
Att utsätta våra poliser för det här kommer inte hjälpa.
Vill du påverka? Ja, du är välkommen men då kanske man ska försöka då rasistiska politiker ifrån makten i Sverige.
Inte rösta på ett parti som står för 100% rasism och vill säga nej till flera invandrare som har av olika anledningar lämnat sitt land.

Man kan påverka på olika sätt. Men att dra alla poliser över en kant är fel.

Genom att demonstrera här i Sverige påverkar inte vad som händer i USA!

Bara för att de finns rötägg i Svensk polis ja de vet vi. Efter att högsta hönset i polis akademin köpte sex av minderåriga med mera. De går inte att blunda för de.

Men betyder de att alla poliser är så? Verkligen INTE!

Oavsett om du är blå, vit, svart, rosa eller gul. Det kvittar. För alla är värda lika mycket respekt, alla har samma värde. ALLA ska få blir accepterade för vem dom är.

Det som har hänt i USA är SJUKT.
Men i USA har de alltid spelat roll. Den ljus människa har bättre förutsättning är mörkhyade. Detta är så fel på ALLA plan att de inte finns.

Men vad händer i Sverige? Jo vi har politiker och parti som är rasister eller håller på med rasism. Varje dag är de minst 1 person med utländskt bakgrund som blir utsatt för brott. Och de värsta är. Att man kan öppet läsa på Facebook teex Aftonbladets sida. Hur folk skriver ”Han förtjänar de. Dom kommer hit och våldtar vår kvinnor!” eller ”Kunde dom inte slå blatten lite hårdare så kanske vi är en blatte mindre”

Detta göra mig rädd. Detta får mig att tänka både 1 och 2 gånger på vem som jag röstar på.

När jag var ca 17 år så hängde jag ihop med en rasist. Han var med i SD och i NSF. Varje dag fick jag höra hemska saker om invandrare. Jag blev hjärntvättad och tvingad att hata.

Dom som jag bara 1 år innan var vän med. Satt och umgicks med i skolan och träffade i byn. Helt plötsligt fick jag inte säga hej till dom.
I från ingen stans blev jag JÄTTE accepterad och fick vara med på fest och gud vet allt. FAST jag var brunett, har bruna ögon OCH har en mamma från Polen.
Jag umgicks ofrivilligt med personerna som 1 år tidigare kallade mig för ”judeF***a” Dom skrev efter mig att jag inte var värd att leva. Men helt plötsligt var jag accepterad. Vad fan hände?

När jag kom där ifrån så började jag se saker som jag ALDRIG kunde tänka mig innan. Jag började förstå förtrycket, hotet som invandrare utsattes för. Rädslan att inte kunna gå hem på kvällen utan att vara rädd. Oavsett om de svar ljust eller mörkt ute.

Idag är jag chockad att 13 år senare är de lika acceptabelt att detta händer på öppna gatan. Som i en by i Skåne för 13 år sen.

Idag skriker folk ”black lives matter” Men alla liv spelar väl roll oavsett färg? Eller?

Jag anser att alla oavsett vilken färg har lika värde, ska ha samma respekt.
Jag bryr mig INTE om hur en person ser ut på utsidan. De är insidan som berättar vem personen är.

Att säga ”Han mördade 2 personer men får mer respekt än George Floyd”
Bara för att poliserna i 2 olika städer jobbar på 2 olika sätt.
Om rätt poliser hade kommit till Floyd så hade detta inte hänt. Men är alla poliser dumma i huvudet? NEJ. De är polis chefens fel att dessa poliser ens var/är kvar i tjänst. De är så jävla fel.

Men ska de färga andra poliser?
Ska de färga vilken färg deras hud har eller vad dom jobbar med?

De finns läkare som INTE vet hur man ska prata med en patient. Men han kan vara en underbar kirurg.
De finns Advokater som jobbar för pengarna och inte för att skydda eller hjälpa sin klient.
De finns sjukvårdare inom äldrevården som är så trötta på sitt jobb men gör de för pengarna.

Men betyder de att ALLA är så inom dessa yrkena? Nej.

Man kan inte påverka vad som händer i ett annat land OM man själv inte kan se konsekvenserna i sitt egna handlade. Om du trycker svensk polis där dom blir trängda och våld kanske är de ända sättet att skydda sig själv eller sin kollega.
Hur ska du kunna påverka vad som händer tusen tals mil bort?

Om du vill påverka kanske man ska se hur man kan påverka sitt egna land först.
Ja, jag ogillar SD då de är rasism rakt igenom. Men ändå så är de så många invandrar som röstar på dom. Men dom ser inte att kommer SD till makten så kan dom vinka hejdå till Sverige. Men ingen vill se de då dom inte skriver/säger de öppet att de är de dom står för.
Men har man sett insidan så vet man vilken grund dom står på. Och vill man verkligen veta med så kan man kolla upp vilka som sitter där. NSF har många färger och SD är en av dom 🙁 Jag vet tyvärr.

Rötägg finns de över allt. Men bara för de finns makt missbrukare i olika städer, byar, länder med mera så ska man ALDRIG dra alla över en kant.

Påverka gärna. Men gör de på rätt sätt och med rätt grunder.

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

0 kommentarer

  1. Helt rätt – ALLA människor är lika mycket värda! Jag jobbar på en mångkulturell förskola där vi hela tiden pratar om allas lika värde med barn som är 1-5 år. Man blir så ledsen och arg när det då finns vuxna människor som beter sig såhär. Som förtrycker svarta & invandrare över lag men även att det finns människor som använder våld mot poliser som garanterat är lika mycket emot det som hände i USA som vi andra!

  2. Helt rätt – ALLA människor är lika mycket värda! Jag jobbar på en mångkulturell förskola där vi hela tiden pratar om allas lika värde med barn som är 1-5 år. Man blir så ledsen och arg när det då finns vuxna människor som beter sig såhär. Som förtrycker svarta & invandrare över lag men även att det finns människor som använder våld mot poliser som garanterat är lika mycket emot det som hände i USA som vi andra!

  3. Helt rätt, alla är lika mycket värda oavsett hudfärg, och majoriteten poliser är hängivna sitt jobb på ett helt korrekt sätt….som våra ledare i kyrkan säger ”ett brott kan aldrig rättfärdigades med ett annat brott….det är helt absurt vad som händer…både i USA och här

  4. Helt rätt, alla är lika mycket värda oavsett hudfärg, och majoriteten poliser är hängivna sitt jobb på ett helt korrekt sätt….som våra ledare i kyrkan säger ”ett brott kan aldrig rättfärdigades med ett annat brott….det är helt absurt vad som händer…både i USA och här

  5. Ja allla är lika mkt värda det borde alla förstå nu i 2020 talet V I är inne på . Trump ska bort. Jag kan rösta. Bort han i min vote då valet är då jag är Amerikamsn medborgare. Han har förstört tillräckligt från början han blev den mest skamligaste presidenten ever

  6. Ja allla är lika mkt värda det borde alla förstå nu i 2020 talet V I är inne på . Trump ska bort. Jag kan rösta. Bort han i min vote då valet är då jag är Amerikamsn medborgare. Han har förstört tillräckligt från början han blev den mest skamligaste presidenten ever

  7. intressant läsning och håller med dig helt och hållet. Det som är oturligt är att detta sker under en Corona-pandemi som kan bli mycket värre. Där ännu fler oskyldiga kommer drabbas och några utav dessa kan dö… ♥

  8. intressant läsning och håller med dig helt och hållet. Det som är oturligt är att detta sker under en Corona-pandemi som kan bli mycket värre. Där ännu fler oskyldiga kommer drabbas och några utav dessa kan dö… ♥

Kommentera

%d bloggare gillar detta: