Snälla jag ber er!

Hej er på fina.

Hoppas ni har haft de skönt i solen idag. Själv var jag ute en vända i morse med Hero och en vända nu efter jag hade hämtat barnen.

Idag fick han ett mål mat ute på gården och de gick bra.

Jag har märkt att många vill hälsa på Hero både barn och vuxna.
En hund oavsett valp eller vuxen måste få hälsa på sitt sätt.
Dom MÅSTE få välja själv.
Att ta för givet att en liten valp vill hälsa är ALDRIG okej.
Att bli sur när du fråga -”Får man hälsa på hunden”
Där svaret blir -”Nej, du får inte hälsa.” Eller -”han ogillar inte andra människor!”

Då är de INTE okej att kläcka ur sig ”Ååå herr hur blir han som vuxen då om du inte låter någon hälsa.” Och bara gå där ifrån. De är då fan inte okej!

Jag som hundägare har skyldighet till min hund inte för andras ego tänk.
En hund som visar tydligt med att t.ex panik gnälla eller lätt morra.

RÖR INTE HUNDEN om inte ägaren säger att du kan.
Om du tränger en valp och anser att DU HAR RÄTTEN att klappa den.
Då förstör du MER än vad du tror du gör nytta.

Min hund ÄR reserverad och detta finns i hans raser som har är korsning på.
Han behöver MITT stöd i att låta vem som ska hälsa på han.
Han kan gå fram till dig men han stannar på 50 cm-1 meters avstånd och panik gnäller.
Men han vill INTE att någon mer än jag och min familj (hans flock) ska röra han.
De är så han vill ha de.

Jag vet om detta och har INGET emot att han INTE vill att alla ska röra han och hälsa på han.

Ni måste låta bli att talla på alla hundar.
Ni MÅSTE lära era barn. Och får barnet ett nej. Så ska de inte vara -”Nehe varför får han inte hälsa på mig men dina barn får klappa han!”

De är super svårt att nå fram till ett barn som har den inställningen.
Ska jag kunna berätta varför så underlättare de att DU lär ditt barn att man är TREVLIG och att man ACCEPTERAR när någon säger nej samt RESPEKTERAR det svar man får.

Om Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂
Det här inlägget postades i Bloggen, Familjeliv, Foto, Samhälle, Vardag. Bokmärk permalänken.

0 svar på Snälla jag ber er!

 1. BelleTherese skriver:

  Har också märkt att folk har lite svårt att förstå sånt där. Vi har en hund som blivit sparkad av barn och biten av en annan hund så han nästan dog, så han är skeptisk mot både hundar och barn. Då blir jag så jäkla arg när fleeera stycken låter sina hundar gå fram till honom utan att ens fråga. Väldigt irriterande!

 2. BelleTherese skriver:

  Har också märkt att folk har lite svårt att förstå sånt där. Vi har en hund som blivit sparkad av barn och biten av en annan hund så han nästan dog, så han är skeptisk mot både hundar och barn. Då blir jag så jäkla arg när fleeera stycken låter sina hundar gå fram till honom utan att ens fråga. Väldigt irriterande!

 3. Bland Kastruller och Vinglas skriver:

  Det är du som vet och bestämmer, ingen annanKram Kajsa

 4. Bland Kastruller och Vinglas skriver:

  Det är du som vet och bestämmer, ingen annanKram Kajsa

 5. Snabela skriver:

  Detta Är nått som alla borde läsa. Vissa tror att det är en självklarhet att man får klappa alla hundar bara för att man vill. Det finns många orsaker till varför man ska låta bli att klappa. Och om man får ett nej till att klappa så ska man låta bli utan att bli purken.

 6. Snabela skriver:

  Detta Är nått som alla borde läsa. Vissa tror att det är en självklarhet att man får klappa alla hundar bara för att man vill. Det finns många orsaker till varför man ska låta bli att klappa. Och om man får ett nej till att klappa så ska man låta bli utan att bli purken.

 7. Jenny skriver:

  Viktigt!Tror inte alla tänker så långt tyvärr. Minns när vi hadfe hund när jag var liten och alla mina kompisar alltid skulle fram och klappa/bära (hadfe liten hund). och när jag sa att de skulle låta bli så blev de nästan. osams med mig. Hunden kommer alltid. först i alla lägen för en hundägare.kram. kram

 8. Jenny skriver:

  Viktigt!Tror inte alla tänker så långt tyvärr. Minns när vi hadfe hund när jag var liten och alla mina kompisar alltid skulle fram och klappa/bära (hadfe liten hund). och när jag sa att de skulle låta bli så blev de nästan. osams med mig. Hunden kommer alltid. först i alla lägen för en hundägare.kram. kram

 9. Marie skriver:

  Jag sa lika ofta NEJ som jag sa JA då någon frågade om de fick klappa. Ibland svarade jag också om han vill, vi får se. Det där får man läsa av och själv se vad som är bäst

 10. Marie skriver:

  Jag sa lika ofta NEJ som jag sa JA då någon frågade om de fick klappa. Ibland svarade jag också om han vill, vi får se. Det där får man läsa av och själv se vad som är bäst

 11. Kamilla skriver:

  Det är ju samma som med barn att alla tycks få klämma och känna på alla söta barn. Alla har sin integritet och så ska det få vara djur som människa.

 12. Kamilla skriver:

  Det är ju samma som med barn att alla tycks få klämma och känna på alla söta barn. Alla har sin integritet och så ska det få vara djur som människa.

 13. MotherandWife skriver:

  Jag har inte de problemer med mina barn. Rör någon min 6 åring och hon inte vill. Då kan jag lova dig att personen får veta de.

 14. MotherandWife skriver:

  Jag har inte de problemer med mina barn. Rör någon min 6 åring och hon inte vill. Då kan jag lova dig att personen får veta de.

 15. MotherandWife skriver:

  Folk tror att dom har rättighet på hundar bara för att dom ska vara ”människans bästa vän”

 16. MotherandWife skriver:

  Folk tror att dom har rättighet på hundar bara för att dom ska vara ”människans bästa vän”

 17. MotherandWife skriver:

  Tyvärr så finns de folk som hela tiden vill påtycka deras tycken och tankar på en och anser att dom har så rätt

 18. MotherandWife skriver:

  Tyvärr så finns de folk som hela tiden vill påtycka deras tycken och tankar på en och anser att dom har så rätt

 19. MotherandWife skriver:

  Jag har blivit ovän med ”kompisar” och utan tveckan så kommer jag inte vika. Men folk tror att dom har så rätt och alla andra har så fel

 20. MotherandWife skriver:

  Jag har blivit ovän med ”kompisar” och utan tveckan så kommer jag inte vika. Men folk tror att dom har så rätt och alla andra har så fel

 21. MotherandWife skriver:

  De är nästan som att ifrån ta en hund sin rätt att inte vilja.

 22. MotherandWife skriver:

  De är nästan som att ifrån ta en hund sin rätt att inte vilja.

 23. MotherandWife skriver:

  Hundar behöver tid att anpassa sig vid nya människor. Kvittar om de är 2 min eller 2 timmar.

 24. MotherandWife skriver:

  Hundar behöver tid att anpassa sig vid nya människor. Kvittar om de är 2 min eller 2 timmar.

 25. MotherandWife skriver:

  Tack

 26. MotherandWife skriver:

  Tack

 27. Malin moen skriver:

  Det finns tyvärr människor för allt. Alla barn vill inte kramas, alla vuxna vill inte att deras bebisar skall bli upplyfta utav främlingar och alla hundägare vill inte att barn/vuxna skall klappa deras hund. Varför kan man bara inte respekera varandra utan att göra en stor sak utav det.

 28. Malin moen skriver:

  Det finns tyvärr människor för allt. Alla barn vill inte kramas, alla vuxna vill inte att deras bebisar skall bli upplyfta utav främlingar och alla hundägare vill inte att barn/vuxna skall klappa deras hund. Varför kan man bara inte respekera varandra utan att göra en stor sak utav det.

 29. jessiFri85 skriver:

  Öö Nää. Hundens bästa vän är deras ägare. Ingen annan. Kram❣️

 30. jessiFri85 skriver:

  Öö Nää. Hundens bästa vän är deras ägare. Ingen annan. Kram❣️

 31. Emschen skriver:

  Bra rutit!Jag har lärt mina barn att alltid fråga och att acceptera ett nej utan att sura. Det är viktigt i så många fall, inte bara när det gäller att klappa en hund.

 32. Emschen skriver:

  Bra rutit!Jag har lärt mina barn att alltid fråga och att acceptera ett nej utan att sura. Det är viktigt i så många fall, inte bara när det gäller att klappa en hund.

 33. Christer Holm skriver:

  Har själv tre hundar och känner igen mig så i det du skriver, allt för många går bara fram särskilt till vår lilla papilon. Dumt och idiotiskt, då även han kandägs ifrån med ett skall eller liknade. Då blir de sura och rädda.

 34. Christer Holm skriver:

  Har själv tre hundar och känner igen mig så i det du skriver, allt för många går bara fram särskilt till vår lilla papilon. Dumt och idiotiskt, då även han kandägs ifrån med ett skall eller liknade. Då blir de sura och rädda.

Lämna ett svar