God morgon underbara läsare!

Ursäkta min tystnad men känner att en valp, plugga och barnen. De går lixom före bloggen.

Idag ska jag plugga, sen kommer Tyke hit. Ska även vika tvätten.

Här är alla hemma då man inte får jobba när m an har allergi påslag. Alltså man har grova allergi symtom. Så barnen är hemma och gubben är hemma.

Barnen har även en studie dag idag.
Imorgon ska jag till skolan och göra prov. De är inget jag ser fram emot men de ska bli skönt om jag klara de.

Dom sista 2 proven jag har gjort har jag fått köra omprov på. Då jag har varit helt slut i huvudet efter allt de med svenskan. Men ska blir så skönt att få gjort detta sista provet nu.

Allting går bra här hemma. Han har sovit flera nätter i rad utan att göra något inne.
Men på dagen kan de vara svårare. Om ingen annat så är de lite stressigare nu när barnen oxå är hemma. Då dom gör ljud så man hör inte alltid när han säger ifrån. Men de är mitt fel inte hans.

Asså de där med människor. Suckar djupt!

Igår tog jag en promenad med normala möten med vardagen. Allt från cyklister till människor som spelade basketboll. De funkade bra. Även att möta barn som att på en sån ”springbil” dom små i plats.

Men igår var de ca 5 personer som skulle på och hälsa fast jag sa NEJ. Även Hero gnydde/morrade när dom kom för nära då han inte vill att andra personer hälsar på han.

Men de hindrade inte folk. Om inte att försöka lägga nävarna på han så skulle dom komma med en totalt onödig kommentar.

Jag är så jävla sugen på att säga ”Är de roligt att våldta sig på en hund som INTE vill att du rör den?” eller kläcka kommentaren ”Våldtar du varje person du träffar med?”

För de är just vad de är. Bara för du inte sexuellt utsätter någon för de. Så ingår beröring med.

Men hade man sagt så hade man väl får problem.

De är inte okej att ”lära sin hund att acceptera andra människor” när andra människor uppenbart INTE kan lära sig att acceptera att hundar inte vill hälsa.

Men allt för många anser sig har ”rätten” att alla hundar ska man hälsa på.
Speciellt valpar och små hundar.

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

0 kommentarer

 1. Först – lycka till på provet!Jag blir så trött på människor! Ingen empati eller förståelse, bara deras önskan gäller.Stå på dig!

 2. Först – lycka till på provet!Jag blir så trött på människor! Ingen empati eller förståelse, bara deras önskan gäller.Stå på dig!

 3. Hoppas det går bra på detta prov då. Hemma hela gänget alltså, hehe. Känner så igen det där med hund. Jag har ju en liten och titt som tätt händer det tom att folk kommer fram och bara plockar upp honom för att klappa typ, jag blir galen.

 4. Hoppas det går bra på detta prov då. Hemma hela gänget alltså, hehe. Känner så igen det där med hund. Jag har ju en liten och titt som tätt händer det tom att folk kommer fram och bara plockar upp honom för att klappa typ, jag blir galen.

 5. Du får fråga om dom som vill klappa din hund om rör andra vilt främmande människor som dom träffar på fast dom inte vill. För att det är samma sak

 6. Du får fråga om dom som vill klappa din hund om rör andra vilt främmande människor som dom träffar på fast dom inte vill. För att det är samma sak

 7. Ja man måste prioritera, barnen, hund och plugg går såklart före och att man inte stressar ihjäl sig pga alla måsten. Inte kul med allergi, tror stora sonen har fått det, ingen annan har något liknande men han kan knappt vara ute utan allergi medicin, vi har testat receptfritt men måste nog går till vc tror jag. Hoppas omtenta går bra då

 8. Ja man måste prioritera, barnen, hund och plugg går såklart före och att man inte stressar ihjäl sig pga alla måsten. Inte kul med allergi, tror stora sonen har fått det, ingen annan har något liknande men han kan knappt vara ute utan allergi medicin, vi har testat receptfritt men måste nog går till vc tror jag. Hoppas omtenta går bra då

 9. Håller tummarna föDr dig på provet Skönt att kunna bocka av ännu en sak. Lärde alltid mina barn att man inte får gå fram till hundar man inte känner, och vet säkert att det är ok. Det är aldrig ok.

 10. Håller tummarna föDr dig på provet Skönt att kunna bocka av ännu en sak. Lärde alltid mina barn att man inte får gå fram till hundar man inte känner, och vet säkert att det är ok. Det är aldrig ok.

 11. Lycka till på proven idag. Tänker att det är viktigt att om man vill klappa en hund frågar ägaren innan. Lika viktigt att man som hundägare inte släpper fram hundar hej vilt till alla. Det finns många som är hundrädda eller allergiska.

 12. Lycka till på proven idag. Tänker att det är viktigt att om man vill klappa en hund frågar ägaren innan. Lika viktigt att man som hundägare inte släpper fram hundar hej vilt till alla. Det finns många som är hundrädda eller allergiska.

 13. Det är jätteviktigt detta med tydliga regler även mot hund och mot den som vill hälsa osv, så det är bra. Samt lycka till på porven idag

 14. Det är jätteviktigt detta med tydliga regler även mot hund och mot den som vill hälsa osv, så det är bra. Samt lycka till på porven idag

 15. edan är det ju såklart viktigt att träna valpen på att träffa andra med under dina vilkor och hälsa, risk annars att han blir reserverad för människor. Vi har en granne här som ofta tränar sin valp på oss och Bellis just för kontakten,

 16. edan är det ju såklart viktigt att träna valpen på att träffa andra med under dina vilkor och hälsa, risk annars att han blir reserverad för människor. Vi har en granne här som ofta tränar sin valp på oss och Bellis just för kontakten,

 17. Den rasen som vi har är en reserverad hundras mot främlingar. Tänker INTE träna bort något som är en personlighet vilket de är. Alla hundar gillar INTE främlingar och de får man acceptera.

 18. Den rasen som vi har är en reserverad hundras mot främlingar. Tänker INTE träna bort något som är en personlighet vilket de är. Alla hundar gillar INTE främlingar och de får man acceptera.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: