5 Fakta om mig

God morgon på er 🙂

Hur står det till idag?
Hoppas att ni har haft en bra natt oavsett om du har jobbat eller sovit.

Idag står de återigen att ta de lugnt på schemat. Feber har gott ner lite men långt ifrån helt som jag önskar.
Men det är bättre än inget.

Måste få dela med mig av 2 program som jag har hittat som finns till datorn.

Har du som jag skrivsvårigheter? Då såg jag att Google Chrome.
AppWriter Cloud är ett tillägg som jag kan ha på min dator. Detta gör att jag får upp ordval men även rättstavade ord.
Vilket gör att mitt skrivande ser mer professionellt ut än vad jag kanske hade kunnat få det att göra med en massa fel.

Den har även att datorn kan läsa upp ordet för dig. Det bästa med den är att den visar mig hur jag kan påbörja en mening med andra ord.
Så istället för att jag ska skriva samma menings början så lägger den fram flera förslag och detta gör att jag kan själv säga eller läsa de tyst i huvudet så  jag kan hitta rätt ord.

Den andra programmet som jag har hittat kan jag både ha på mobilen och på datorn.
Appen på mobilen heter Seo Check. Vet inte om den finns där IOS baserade system med på Android baserade system finns det.
För datorn så kan du bli medlem här så får du vet hur din hemsida mår och om du behöver ändra något.
Den är jätte bra.

5 fakta som du inte visste om mig.

Här får du 5 fakta om mig som du kanske inte redan visste om mig 🙂

 • Jag har total fobi och hatar när folk smaskar. Hos äldre oavsett om de är privat eller inom jobbet. Men hos barn aldrig. Så mina barn får höra de redan när dom behöver få kontroll över sin kropp så mellan 3 års ålder börjar vi lära dom att inte smaska. ALDRIG. De är så vidrigt. De kan jag acceptera lättare.
 • Jag har insekts fobi. Allt som är insekter eller kryp har jag fobi för. Vissa mer än andra. Jag får inte panik och vill döda dom. Men de känns som att dom kryper på hela kroppen och ska äta upp mig. Vilket inte är en skön känsla alls kan jag säga.
 • Jag älskar hand arbete. Alltså från att vira till att måla. Att jobba med händerna är rogivande för mig men de är även väldigt avslappnande. Fotografering är en av dom sakerna jag älskar att göra och de kommer naturligt för mig.
 • Jag är pedant, perfektionist. Sakerna ska vara på sin plats och de ska vara noga städat. Med detta är jag väldigt rättvisa, rak och ärlig. Jag är noga med att följa regler och upprätthålla tex lagen. Detta gör att jag inte accepterar hur chefer och andra ”högra ställda i arbetslaget” beter sig.

5 Fakta om mig

Dagens fråga.

Hur börjar du din morgon?

Själv börjar jag morgonen med en macka och en kopp te.
Te är min svaghet, så som någon som dricker kaffe.

5 Fakta om mig

Om Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂
Det här inlägget postades i Bloggen, Familjeliv, Foto, Hälsa och träning, Livsstil, Vardag. Bokmärk permalänken.

0 svar på 5 Fakta om mig

 1. Marie Karlsson skriver:

  Perfekt med sådana stavningsprogram, för det behöver man, man missar felstavning och sådant emellanåt. Är det här WordPress eller vart bloggar du nu?

 2. Madde skriver:

  Jag är på Blogbiz.se och dom har WordPress som grund. Men huvudsaken är att man trivs. Vilket jag gör här

 3. Kamilla skriver:

  Sådana program tror jag att många som skriver och är aktiva med inlägg och texter på nätet skulle behöva då det ofta brister i läsbarheten. Jag gillar också att skapa med händerna sedan kanske sticka och virka inte är min grej

Lämna ett svar