Tillbaka till verkligheten

Godmorgon underbara läsare.

Idag är de torsdag och näst sista dagen på arbetsveckan. Då tänker jag på måndag-fredag.
Idag fortsätter inskolningen på både dagis och fritis. Igår var jag med Waleria på fritis och hon gillar sin ena lärare jätte mycket.
Så hon gick mest med henne.

Idag är tanken att jag ska lämna henne kl 9 och sen hämta henne 10:30. Där mellan 09:30-10:15 ska jag vara med Elvira på dagis.
Sen ska vi hämta Elvira efter vilan. De blir väl vid 13 eller så.

Tillbaka till verkligheten

Nu börjar vi gå tillbaka till vardagen med skola, jobb och dagis/Fritis. Vilken är så himlans skönt kan jag jo säga.
Jag har längtat efter skolan så himla mycket så jag vill verkligen gå i skolan men även att rutinerna och vardagen är bättre.

Nu under sommaren så är de så mycket som jag har insett. Tex vad jag verkligen vill jobba och var jag inte vill jobba.
Men de får jag ta i ett annat inlägg.

Ord till dig som är chef eller högre ansvarig.

I ett arbete har man olika roller. De kan vara en chef, en samordnare, en planerar eller en vanlig anställd.
Men där en personer bär lite mer ansvar än vad kollegorna gör.

Detta är till dig!

” Underbar du.

Oavsett vilken roll du har inom ditt jobb så kan du INTE lämna din mänsklighet hemma.
Du kan inte bestämma hur dina arbetskollegor ska mår eller hur dom ska reagera. På din roll i arbete kan de stå ”chef” men du är inte osårbar eller du har inte rätten att bestämma hur någon ska reagera på en händelse.

Du måste kolla på sina anställda som kollegor och att ni är enhetliga. Du kan inte göra uppdelningen ”Högre och lägre” ställda. Då har du backat med många år och då finns ingen jämställdhet eller lika värde. Den sprickan kan inte finnas i ett arbete. Dom som du jobbar med oavsett vilken roll du har. Dom är och kommer vara den som får jobbet gjort.
Är du en chef måste du ha dina anställda för annars blir inte jobbet gjort. Du har de stora ansvaret att allt ska funka och gå runt.

Tack för att du läste”

 

Tillbaka till verkligheten

När verkligheten kallar. Jobb är igång och skolan är igång.
Vår skola fortsätter över internet så distans/fjärr lektioner.
Vilket jag tycker är skönt. Då man kan hämta barnen tidigare om man har den möjligheten men även att de inte är en massa stress hit och dit hela tiden.

Nu är de lättare med rutinerna och att upprätthålla dom. De är lättare att få barnen att komma in i dom med.
Men för mig så hjälper de mycket bättre med rutiner än utan.

Tillbaka till verkligheten

Missa inte att följa mig på sociala media.

Följ mig på Facebook.

Följ mig på Instagram.

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

0 kommentarer

  1. Det är skönt med ledighet men vardag och rutiner är så viktigt också, längtar till en normal vardag. Vi får se hur den kommer se ut dock, låter inte som att vi kommer vara så mycket på jobbet men mitt jobb går bra på distans med.

  2. Ja, tillbaka till verkligheten! Hoppas också att mina ungar snart kan sitta i skolbänken igen. Det här har varit den längsta sommar jag någonsin har upplevt. Utan rutiner blir vi ju helt snurriga!

  3. Skönt att det verkar gå bra med inskolningen iallafall. Förstår att det kan bli skönt med lite verklighet igen, det brukar iallafall jag tycka även om sommarledighet ofta är skönt.
    Vilken bra text, håller med helt och hållet.

  4. Visst är det skönt med ledighet, men rutinen är ju välbehövlig tycker jag. Går ju på semester på måndag och det längtar jag efter så mycket

  5. Så smidigt att du kan gå emellan barnens inskolningar inte ofta det händer utan det krockar och blir knasigt. Skönt att de går bra i alla fall

  6. Jag tycker att det ska bli så oerhört skönt med att skolan börjar igen. Det är som du säger, dessa rutiner som man har när det inte är lov, är så sköna. Även om det ibland blir oerhört tidiga dagar, så gör det inte så mycket. Det är rutinerna som är bra.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: