Svarar på er frågor

Svarar på er frågor

Då var de dags Svarar på er frågor. Men först kör vi på en vanligt uppdatering haha.

Första veckan på dagis och fritis har gått helt okej faktiskt. Min första skolvecka har oxå varit skapligt bra.
Var och tränade en vända igår och idag har vi möblerat om. Men livet går vidare och jag med det. Funderar på att dra och träna ikväll om jag orkar haha.

Nu kör vi. Svara på era frågor

Här kommer era fina frågor 🙂 Kicka gärna in hos dom olika bloggarna.

Fråga: Jag undrar mest vad det är du pluggar?

Svar: Jag pluggar till undersköterska. Men vet inte vad jag ska ta i fördjupning då vi har 3 val. Äldrevård, Akutsjukvård eller Psykiatri. Vet inte vilken jag kommer välja. Men jag vet exakt vilken jag inte väljer haha. Äldrevården kommer jag inte ta.

Fråga: Hur många terminer ska du gå ? Är det undersköterska du ska blindhet ska du plugga vidare sen?

Svar: Jag går 3 terminer och nu läser jag min 2 termin. Jag pluggar till USK (undersköterska) men jag vet inte vad jag ska läsa i fördjupning vet jag inte. Jag vill jobbar både på sjukhus och psyk men vet inte. Om jag ska läsa vidare blir de inom funktionshinder så som autism, AHDH, PTSD med flera.

Fråga: Vad är det du inte vill jobba med & vad vill du jobba med?

Svar: Jag vill inte jobba inom äldrevården i form av hemtjänsten eller äldreboende. Detta är då jag inte kan stå enigt med arbetskollegors synsätt och hur dom gör sitt arbete alltid. Men mest av allt. Jag kan INTE stå bakom att stänga av min känslor och inte få reagera när jag möter döden. Jag måste få ha ”utrymme” att hantera de som händer när döden är på besök. Detta får man inte inom äldrevården på de sättet. Inte där jag har varit.

Fråga: Har ni haft många hundar?
Om du hade fått välja helt fritt & förutsättningslöst- vad hade du jobbat med då?

Svar: Jag har haft en del hundar men de är inte alla som jag har ägt eller som har varit hos mig mer än 1 år. Sen har jag ägt och jobbar med/varit mina egna. De är några stycken. Alla mina hundar har haft olika bakgrunder och de är få hundar som jag har köpt från ”uppfödare” många av mina hundar har varit omplacering allt mellan bara några få månader med skit i bagaget till äldre hundar som har haft skit med sig. Om jag får välja helt så hade jag velat vara djurvårdare eller veterinär.

Fråga: Hur länge ska du plugga till,? Du skriver att du jobbar också kombinerar du jobb och plugg och kommer du fortsätta att jobba där ef utb?

Svar: Jag kommer inte jobba där efter utbildningen om det inte är brist på jobb. Jag jobbade tim på ett ställe som jag inte vet om jag vill fortsätta med. Men överväger att köra där lite till men får se.

Svarar på er frågor

Fortsättning på Svarar på er frågor

Fråga: Vad har du för planer med din utbildning? När är du klar?

Svar: Jag är klar 2021. Vårdämnena är klara våren 2021 sen svenskan vet jag in ännu. Min planen är sjukvård ev psykiatri.

Fråga: När kom du på vad du ville plugga till och vad pluggar du?
Största drömmen du har?
Hur lång är utbildningen?

Svar: Jag kom på det sommaren 2019. Hur jag kom på de var att jag och familjen pratade om det. Det stod mellan sjukvård eller barnomsorg.
Min utbildning är till 2021 och är 1,5 år.
Min största dröm är hus eller gård, en eller 2 hästar. Leva på mitt företag och min blogg. Kanske ha en eller 2 hundar.

Fråga: Vad tycker du om att läsa för böcker?
Föredrar du ljudböcker eller fysiska böcker?

Svar: Jag älskar att läsa böcker. Men har inte tiden som jag vill ha för att kunna sitta och läsa en bok.
Jag vill ha båda. En ljudbok för att hör på men vill kunna följa med i boken och läsa fysiskt ändå.

Fråga: Vad är din största dröm?

Svar: Att leva på mitt företag och bo i hus eller på en liten gård.

Tack för era fina frågor. Det är verkligen roligt att få så många frågor samt att få svara på den.

Jag hoppas att ni fick svar på de ni ville. Missa inte att följa mig på
Instagram och Facebook så ni inte missar uppdateringar om bloggen men även utan för bloggen.
Under september kommer jag hålla lite olika erbjudande så följa mig.

Ta hand om er. Hoppas ni gillade detta inlägget. Isf kommentera och gilla de. Svarar på er frågor är roligt att göra

 

Om Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂
Det här inlägget postades i Bloggen, Familjeliv, Hälsa och träning, Livsstil. Bokmärk permalänken.

0 svar på Svarar på er frågor

 1. Yasmine mamma till dennis och Angelina skriver:

  Det var många frågor du fick kul att läsa svaren.
  Om jag pluggat hade jag nog valt psykiatri verkar så intressant.

 2. Emma Engström skriver:

  Jätteroligt att få läsa dina svar! Det gjorde ont mig att höra om hundarna, att de kan bli illa behandlade! Du verkar vara en otroligt fin person <3

 3. Alexandra skriver:

  Vad roliga svar. Jag ville bli USKA när jag var liten, men nu vet jag inte längre. Har jobbat med lokalvård i snart 4 år och trivs som fisken i vattnet.

 4. Emschen skriver:

  Om jag hade varit tvungen att jobba inom vården tror jag att jag hade valt akutsjukvård.
  Fast jag vill aldrig mer jobba inom vården, hyser den största respekten för dem som jobbar inom vården!

 5. Madde skriver:

  Läste ju till uska 97/98 med psykiatri som valbar. Målet var funktionsnedsättning. Just den kursen kom aldrig igång, men med psykiatrin bakom mig kommer jag långt. Ångrar inte alls min utbildning, men fick jag välja om hade jag läst mer socialt typ socionom. Vill inte jobba på ett socialkontor, men finns så mycket mer. Familjepedagog, behandlingshem, osv. Där hade jag nog hamnat om jag fick välja om.

 6. Lexochlogan skriver:

  Så spännande att börja studera igen, det är ju annorlunda att välja något som vuxen och man vet mer vad man vill. Då har du lite tid att hinna välja fördjupning, ibland räcket det att veta vad man inte vill så kommer resten sen

 7. Marie Karlsson skriver:

  Hoppas att du kommer fram till vad du vill jobba med, när måste du komma fram till det då? Samt lycka till i fortsatt studier

Lämna ett svar