Ingen har den rätt

Jag känner att detta är så himla viktigt att prata om så vi kan inte blunda för de.
En del andra influencers har börjat ta upp de mer och mer. Vilket är super bra.

Jag ser ofta på instagram hur unga lägger upp bilder på sig själv för att få bekräftelse på hur dom ser ut.
Oftast så är de äldre personer som kommenterar att dom är snygg. En 14 åring ska inte höra att hon är snygg.
Utan hon ska höra att hon är vacker som hon är.

Vad strävar jag efter?

Detta är jag! Ja, jag är i bara underkläder.
Ja, jag har min mans boxer på mig. Men stör detta mig?
Jag stör mig inte på att jag har hans boxer på mig eller att mina lår är ”tjocka”.
För om jag lägger upp en bild på mig så skulle alla se en stor skillnad.
Jag gjorde en Gastric Bypass för snart 1 år sen och jag har tappat 30 kg.

Men stör de mig att jag har mer hud kvar på min mage?
Stör det mig att mina lår är dallriga  när jag springer?

Men inget av detta stör mig. Ingen har den rätt att bestämma över vad som stör mig och vad som påverkar mig.

För mig är de viktigt att jag mår bra och att jag klara av min vardag. Nej jag kan inte springa 1 km.
Nej jag kan inte säga att jag är jätte smal.

Men vet ni vad. Jag kan säga att jag trivs i min kropp och med hur jag ser ut.

Ingen har den rätt

Jag kommer inte ge någon den rätten att få bestämma eller säga vad dom vill om MIN kropp.

Ja, jag tränar. Men de är inte att blir smalare utan för att bygga upp musklerna som jag har tappat.
För att hjälpa min kropp att ha orken att bära mig.
Jag träna för kombinationen så jag kan springa den där 1 km om dagen eller att jag kan leka med barnen utan att bli anfådd.

Men Ingen har den rätt att trycka ner eller fina mental nöje med min kropp och mitt utseende.

Ge inte den rätt till någon. Det ger dig inget.
Om du låter någon kommentera din kropp dom du förlora på de.
Även om de är positiva kommentarer.

Om dom verkligen gillar dig och din kropp. Peppar dom dig i ditt val.

Kärlek på er alla

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

0 kommentarer

 1. Det har du så rätt i. Det viktigaste är vad vi själva tycker och hur vi hanterar saker. Att vi gör saker för vår skull och ingen annans.

 2. Du ska vara nöjd och helt klart man ska ej störa sig på små saker, jag har en ofrivillig valk/bulle över kejsarsnittet som jag ej fåt bort hur smal jag än blir, vid tight top kan det se ut som jag är liiiiite smått början till gravid, men vaddå skitammma =D

  Grymt jobbat och gått ner 30kg

 3. Verkligen så sant! Jag har börjat bygga upp kroppen igen efter graviditeten för att jag vill vara stark och klara det liv jag lever. Så viktigt att göra saker för sin egen skull och inse att utseendet inte är så himla viktigt

 4. Jag har hört att influensers dvs dom med samarbeten ( (som mig ) som visade sig i ex underkläder korsetter o dylikt som de visar upp i samarbeten, är en hora inom bloggvärlden – ja jag fick den kommentaren givetvis anonymt. Jag tog inte illa vid mig, jag vet de är avundsjuka! De är ett JOBB att vara influenser. Man ligger i 24/7 för att ta bra bilder o göra reklam för de man samarbetar med, man har ett avtal!

  Man ska få se ut som man vill, klä sig som man vill UTAN att någon ska se ner på en. Man ska vara sig själv, jag brukar låna sambons t-shirts ibland hans boxer för ett bra tag sedan – varför? För de var bekvämt! Sen får folk säga va fan de vill

 5. Svårt det där med att vända någon som fastnat i att de inte duger. Tror att det oftast behövs terapi för ofta om vänner och nära berömmer osv så går det förbi för de fastnat i sina tanakr.

 6. Håller med dig till 100%. Ingen ska få bestämma vad jag ska göra för att må bra. Ingen ska ha rätten att tala om för mig hur mycket jag ska gå ner i vikt för att bli finare.

 7. Superviktigt ämne! Och det känns faktiskt nästan ännu viktigare för mig nu när jag har barn som växer upp i ett helt annat klimat än vad jag gjorde.

 8. Verkligen viktigt inlägg. Jag tycker dessutom att tal om vikt är något som är totalt oviktigt. Jag avskyr såna där före och efter bilder. Det triggar så många in i ätstörningsträsket. Ätstörningar är så stort spektrum från svält till hetsätning, till kräkning och vidare till tvångsmotion. Det är hemskt när folk bara ska snacka vikt och kroppar hela tiden, inte konstigt att folk till sist börjar visa upp bilder på hur de går ner i vikt när det är det ”viktigaste” som finns.

 9. Väl skrivet! Det gör mig så ledsen i hjärtat när unga söker bekräftelse hos andra i stället för hos sig själva. Men att omfamna och älska sig själv är ibland svårt och förhoppningsvis något man lär sig för varje år.

 10. Tycker alla får se ut som dom vill, samt lägga upp bikini bilder eller vad dom vill.
  Tack och lov att alla ser olika ut hade vart jäkligt tråkigt annars. Dock tycker jag att folk som skriver elakheter till andra kan vara tysta
  Bra mkt bättre att sprida kärlek.
  Folk får gärna tycka att jag ska gå ner i vikt om dom vill, skulle inte orka bry mig. Det är min kropp och den är jag strong nog att bära. Folk får tycka vad dom vill.

 11. Väldigt bra inlägg! Du har så rätt i det du skriver. Alla är fina precis som man är, det viktigaste är hur man mår. Att träna är inte alltid att gå ner i vikt utan stärka kroppen. Man ska ju orka med livets olika delar. Kram

 12. Det viktigaste är ju att man själv är nöjd. Sen kan jag personligen tycka att det är kul om andra också ser en förändring om man kämpar med något

 13. Numera jag bara loggar in så ser jag bara träning o hur folk lägger ut på sina rumpor för att visa hur perfekt de är. Jag tycker träningen har blivit så fel att man numera ska jämföra sej med andra ön o tänka sej på varför man tränar. Jag gör det dock själv vilket jag vet är dumt men idag är det bara träning o kost som gällerpå sociala medier. Specifikt instagram . Jag tränar själv men jag tränar för min hälsa mest.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: