Bloggen / Foto / Livsstil

Måndag ny veckan

Måndag ny veckan

Godmorgon du fina läsare!
Säg mig. Du glömmer väl inte bort att du är värdefull så som du är och du är unik.

Måndag ny veckan.

Idag så är det Etik och Människans livsvillkor som står på schemat. Ett väldigt intressant ämne där man måste tänka utifrån individ perspektiv. Vilket jag gillar. Jag är mer att man måste få tänka ”utan för boxen”

Denna veckan har jag Etik idag och imorgon. På onsdag ska jag jobba 7-16. Torsdag är de lektion Psykiatri och sen jobba 15-22. Denna gången så är jag här i området som jag bor i. Det är skönt, nu dessa 2 dagarna så kommer huvudet vara i böckerna. Så länge barnen kan gå till dagis och skola utan att bli sjuka mer.

Inlägget igår

Igår skrev jag om hur de går med Simba. Vilket du kan läsa Här!
Jag tänkte jag skulle ta upp lite saker som jag ser andra hundägare göra när dom är ute med sina hundar.
Något som jag ofta har reagerat på. Som jag även undrar varför har dom ens hund då?

  • När hundföraren går med näsan i mobilen och inte integrerar med hunden. Nej man behöver inte berömma en 5 årig hund att den kissar eller bajsar ute. Men ibland så skadar inte de. Utan det höjer din hunds självsäkerhet och avger positiv energi till hunden. Att prata med sin hund under promenaden är både bra för ditt ordförråd men även för din mentala hälsa.
  • Många hundförare anser att hunden ska följa dom i ALLT. Det är dom som är ledare och då ska kunden göra vad dom säger. Då har jag en fråga till dig. Hur hade du känt dig om de var så i ditt förhållande? Manen anses vara den starkaste rollen och kvinnan ska vara undergiven mot manen och gör vad han säger. Det är inget du hade velat eller hur? Alltså varje kräva det från din hund då?
  • Jag ser sällan en ömsesidig kontakt mellan hund och förare. ”Jag går och du ska gå med mig” eller ”Kom nu vi måste skynda oss”. Detta är även signaler och metoder som jag ser att vuxna har mot barn. Varför ska barn eller våra hundar alltid behöva stressa för att vi är stressade? Det är inte en ömsesidig kontakt. När jag är ute med Simba är de ge och ta. Han kommer när jag kallar då får han gos eller sin leksak. När vi går en bit och han vill ”läsa tidningen” alltså stanna och sniffa där på just den platsen. Då ger jag han dom minuterna.

Som du redan nu kan läsa så är de stora saker som jag har reagerat på.

Om du har hund. Hur ser er relation ut utifrån dessa 3 punkter?
Om du har barn. Hur ser er relation ut utifrån dessa 3 punkter?

Måndag ny veckan

Hur ser din vecka ut?

Själv så är den helt okej fast de kommer vara mycket som händer. De är flera olika saker och de blir variation vilket jag gillar.
Med Simba kommer de vara samma hela tiden haha. Men så är livet för en hund.

Hur gör jag med Simba när jag jobbar dag?
Jag kommer hem på min lunch och då går jag ut med han. För utom att göra sin behov så leker vi ute på ängen med. Detta för att han ska klara 4 timmar till innan jag kommer hem och går ut med han.
När jag jobbar kväll så går jag en lång promenad innan där jag även leker av han. Så han klara sig tills gubben och barnen kommer hem.

Författare

admin@motherandwife.se
En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

Kommentarer

Madde
november 30, -0001 kl. 12:00 f m

Moral och etik är ett spännande ämne tycker jag. Egentligen finns det inget rätt eller fel, då alla är olika,och behöver olika. Ibland behöver man tänka till lite och ifrågasätta varför man ”kränker” någon. Har ett bra exempel i min närhet. En förälder som aldrig slog näven i bordet och krävde något av sina barn. Dom ville ju inte gå i skola och inte jobba. Resultatet två blev föräldrar och i hundra procent LVU barnen redan i magen. Hur som helst. Barnen blev kränkta oavsett.Jennysvardag
november 30, -0001 kl. 12:00 f m

Vilka spännande ämnen som du läser. Så härligt att du jobbar i närheten där du bor, det är alltid skönt att ha nära till jobbet.Fröken Rödlök
november 30, -0001 kl. 12:00 f m

Vad bra att det går att kombinera jobb och studier och att du får jobba i området du bor på. Nära och bra =)Ida engström
november 30, -0001 kl. 12:00 f m

Etik och moral är ett roligt ämne. Själv har man jobb hemifrån pga corona.Admin
november 30, -0001 kl. 12:00 f m

Dömer ingen. Observera och reagerar på de jag serPaulina
november 30, -0001 kl. 12:00 f m

Jag tycker etik är ett spännande ämne och bra att reflektera över. Bra att du kan gå ut med Hunden när det behövs.Jessi
november 30, -0001 kl. 12:00 f m

Ja. Du hade lite fullt upp i veckan du ☺️. Jag hoppas att du inte stressar upp dig allt för mycket ❤️njut när du kan & andas.
Även om jag själv inte har hund. Så fattar jag inte hur folk gör så som du ser hund ägare gör. Som du tar upp i de 3 olika punkterna.
Det låter ju bra för allas del med Simba.
Kram❣️Michelle
november 30, -0001 kl. 12:00 f m

Jag tar alltid det lugnt med min hund chloey. Har oftast inte mobilen framme. Hon får nosa i någon minut på de ställen hon vill och ibland får hon springa i flexi koppel. De krav jag har på henne är att hon inte få gå nära andra människor då en del i området blir rädda. Och att när vi möter en annan människa så får hon gå bakom mig. Då jag oftast ropar ’kom’ till henne så kommer hon. Hon är en väldigt glad hund nu och vi har gjort stora framsteg. hon får leka inomhus med sina leksaker och vi övar balansgång när vi är ute på långa promenader.då får hon fokusera sej så att hon blir trött Släpper ibland henne lös i hundrastgårdenLexochlogan
november 30, -0001 kl. 12:00 f m

Ja måndag igen, känns som helgerna bara försvinner men det gör veckorna här med egentligen, tycker dagarna på jobbet vara försvinner. Skönt att kunna gå hem och ta hunden på lunchen, vi hade turen att kunna lämna vår till mina föräldrar när vi var på jobbetMirre - Sweetwords
november 30, -0001 kl. 12:00 f m

Skönt att ni kan ordna upp det så det fungerra med vovven, vi trixade också ihop det så det alltid funkadeLämna ett svar

Hur går det med Simba

augusti 30, 2020

Måndag ny veckan

augusti 30, 2020