Kampen vägen hit!

Kampen vägen hit!

Som titeln säger. ”Kampen vägen hit!”
Men vad menar jag med det?

Alla kämpar vi med olika saker. En del mer än andra. Men vi har allt en kamp vägen hit vi är idag.
Detta är något som jag tänkte skriva om nu. Hur var min kamp hit?
Vad kämpade jag för? Vad kämpar jag för nu?

Ingen kamp är den andra lik.

Jag har kämpat med olika saker hela livet. En del mer synligt än andra.
Frågar man mina syskon kanske dom inte tycker de eller min föräldrar.
Med det handlar inte om vad någon annan anser eller uppfattar det.

En kamp är något som är djupt personligt. Det kan vara allt från att du kämpar med att vara morgon trött till att du har en sjukdom. Det kan vara stort och litet och INGEN har rätt att säga att deras kamp är större eller svårare.

När jag var 14 år fick jag diagnosen Dyslexi. Jag gick på en privat skola och fick inte den pedagogiska hjälpen som jag var berättigad. Fick en ”assisten” som var bara med mig. Men De hjälpte inte mig alls. Snarare tvärt om. Det stjälpte mig. Jag blev satt i en min grupp fick oftast jobba själv med henne. Jag fick inte gå med jämnåriga. Så när jag började på en kommunal så var jag så långt bak att det gav mig ångest. Men jag klarade de någorlunda.

Mina val var inte bra för mig.

När jag fick gymnasiet så träffade jag en killa som inte var så snäll. Jag hoppade av IV. När jag var 17 födde jag min son. Sen gick de utför. Förhållande som jag var i var dåliga. Jag gjorde HEMSKA val i livet. Jobben jag fick kunde jag inte hålla då jag höll på med dåliga saker.

Allt gick bara neråt. Det var folk som träffade mig varje dag som inte kunde förstå de. Det var folk i min närhet som inte såg vad jag ens höll på med eller hur de påverkade mig.

2008 började jag kämpa för att få tillbaka mitt liv. Jag började då chatta med min idag man. Han fick mig att vilja kämpa mer och mer. Han gav mig glöden tillbaka. Min tunnel fick ett ljus.
Efter några års chattande och skypande där vi såg varandra och hade nästan dagligen kontakt dog den ut för en natt. Han gifte sig med sitt x och dom fick ett barn till.

Men vår vägar korsades igen och jag kände att han vad sänd till mig. Tack vare han och alla mina hundar. Så är jag här jag är idag. Utan dom så skulle jag inte ha levt om jag ska vara ärlig.

Kampen vägen hit!

Jag har vunnit den kampen. Jag är gift men min bästa vän. Någon som jag ALDRIG behöver gömma mig för. Han är min allra bästa vän.

Nu har jag en ny kamp. En kamp som syns denna gången.
Jag kämpar med skolan som en del säkert har märkt. Jag kämpar med att bygga upp min blogg, mitt företag, mitt varumärke.

Kampen vägen hit!

Vad kämpar du med?

Är där något som du kämpar med både nu och i det förflutna?

Missa Inte!

Missa inte en ny sak jag öppnar upp min blogg för!
Håll koll både här på bloggen men även på Facebook och Instagram

Om Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂
Det här inlägget postades i Bloggen, Familjeliv, Hälsa och träning, Livsstil. Bokmärk permalänken.

0 svar på Kampen vägen hit!

 1. Emschen skriver:

  Du har så rätt så! Alla utkämpar en kamp, en kamp som man kanske inte visar eller så visar man den men oavsett så är det en kamp som man måste ta sig igenom. Ingen annan kan ta dig igenom din kamp det måste du själv göra och ingen annan kan avgöra om den en stor eller liten kamp för det är som du skriver bara en själv som kan avgöra det.
  Stöd kan man få och stöd bör man få, skönt att höra att du har din man som stöttar dig och som du inte behöver gömma dig för.

  Den största kampen jag för är den med mina sjukdomar, tröttheten som de skapar är förlamande. Om jag skulle berätta för någon hur jag egentligen mår så skulle de bli mörkrädda. Men jag har min familj, min man och mina barn och mina hundar. Jag har en skön säng, jag har kläder att ta på mig och mat i kylskåpet så jag anser mig lyckligt lottad och det håller mig upp och får mig att ta mig igenom kampen även när den är som hårdast.

  Kram på dig!

 2. Emschen skriver:

  Skrev visst fel på min bloggadress. Ups

 3. 2barnsmammaochfru skriver:

  Härligt att kämpa för något man vill och att plugga till uska eller ssk är svårt och man lyckas om man verkligen vill. Hejja hejja dig

 4. Fröken Rödlök skriver:

  Det har du rätt i. Alla har någonting de kämpar med, ingen lever ett helt perfekt liv, tror inte jag iallafall.
  Jag kämpar också, just nu mot förstadie till cancer, med min hälsa och att komma tillbaka till skolan.

 5. Pärla skriver:

  Men vilken resa du gjort hittills. Härligt att du hittade din man. Du lär fixa allt du bara vill, som skolan nu ❤️
  Har mycket skit i bagaget med missbruk, destruktiva relationer, självmord och annat som kantat min väg. Idag kämpar jag för att bli frisk från min ätstörning.

 6. Sanna skriver:

  Helt rätt att alla har sin kamp de kämpar med och att det inte alltid syns utåt.. härligt att höra om din kamp och att du nu är gift med din bästa vän – alla borde ha det så:)

 7. yasmine mamma till dennis och angelina skriver:

  ja alla har vi vår egna kamp, jag har min magsjukdom och inte varje dag det syns utåt.
  Gött att du nu är gift med din bästa vän – det låter toppen i mina öron. ha en fin kväll

 8. Lillan Kind skriver:

  Ja du har så rätt, och jag brukar säga att var och en har sitt kors att bära. Personligen tror jag inte att det existerar några helt bekymmersfria liv, och ibland delar livet ut såna fetsmällar att man nätt och jämnt orkar resa sig upp. Det är väldigt starkt av dig att du har kämpat dig dit du är idag

 9. Admin skriver:

  Exakt så ❤️

 10. ullie skriver:

  du har så rätt så vi är nog många som kämpar igenom dagarna
  ibland tänker man inte på det ibland är det det enda man tänker på
  min är oxå mina sjukdomar en dag i taget
  Ta hand om dej

 11. ullie skriver:

  glömde säga jag är oxå gift med min vän som stöttar i vått o torrt. brukar säga ( o kanske så för dej me )
  ja va tvungen att gå igenoom vissa saker som yngre för att sen va tacksam för det bästa jag har

 12. Madde skriver:

  Vi alla har något som vi jobbar med. Skönt att du hittat en bra livskamrat, och att du vet vart du är på väg. Så viktigt.

 13. Paulina skriver:

  Ja alla har olika saker de kämpar med dom kanske inte folk vet om. Jag visste inte detta om dig. Det var intressant att läsa. Jag har min psykiska ohälsa jag försöker hantera. Du verkar ändå kunnat vända och fått det bra nu

 14. Michelle skriver:

  Härligt att hinna gjort saker och göra det mesta när alla är borta

 15. corkystyle skriver:

  Bra inlägg. Starkt av dig att skriva om din kamp. Har själv ingen sådan diagnos. Kan tänka mig att det är tufft.

Lämna ett svar