Kastrerings planer

God morgon till detta konstiga inlägg haha. Idag ska jag skriva om Kastrerings planer av Simba. Men även varför jag tycker kastrering är bra och varför jag är för detta. Så häng med på Kastrerings planer.

Fördelar och nackdelar

Ärligt så kan jag inte hitta så många nackdelar med att kastrera en hund men de kan säkert någon. OBS. Detta inlägget är efter hur jag ser på den.

Fördelar:

 • Lugnare då det inte finns något testosteron som är drivande.
 • Ingen risk cancer i prostatabekymmer.
 • Förändringar i beteendet.
 • Dom hundarna jag har haft är mer lyhörda efter kastrering.

Nackdelar:

 • Ökning av vikten.
 • Inkontinens risk
 • En del hanar försöker para tikar

Jag kan ta upp flera men jag måste ha underlag med till det jag hävdar haha. Men jag har bara sätt det positivt med att kastrera.

Mina hundar har varit mer arbetsdrivna efteråt. Dom han varit följsamma och dom har inte haft intresse av andra hundar på samma sätt. Då jag nu har en hund som är flock driven så känner jag att det är bara bra. Sen kan man tycka olika ang åldern. En del anser att man ska vänta tills dom är 1 år och en del anser att man ska göra så fort dom är 6 månader. Så det är olika.

Jag anser att man får göra det valet ut ifrån hur hunden är och hur mognaden går för varje hund.

Ända sen

Ända sen vi köpte Simba sa vi att vi kommer kastrera han. Jag kommer inte avla på han och jag tycker inte att det är rätt han ska gå runt och vara kåt vid varje löp när han inte kommen använda den delen. Så nej inte snällt.

Men alla är olika när det kommer till detta. Det finns inget som är rätt eller fel. Det är någon som får stå för varje individ och så länge det inte går att styrka med vetenskapen att det är fel att kastrera en hund vid tex 6 månaders ålder. Varför inte bara låta folk tycka som dom vill det?

Om det nu skulle vara så negativt varför gör veterinären det redan vid 6 månaders ålder? Det är nog ingen som kan svara på det.

Kastrerings planer

Hur ser du på detta med kastrering?

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

0 kommentarer

 1. Tycker det är valfritt, visserligen har jag inte hund, men som med alla djur är det upp till ägaren att bedömma vad som är bäst för deras djurs hälsa..

 2. Har aldrig kastrerat någon av mina hundar, men många kan intyga om att hunden blir lugnare och verka må bättre. Jag har ingen åsikt om detta och lägger inte in någon värdering

 3. Jag är inte alls insatt i detta och har inga djur men jag tänker väl att alla gör vad de anser är bäst för sitt djur

 4. Oavsett djurart (har själv haft hundar, illrar och katter) så är jag för kastrering. Men oavsett vad jag tycker så är det ändå ägaren som bestämmer vad som är bäst för ens djur och vad som får den att må bra.

 5. Jag har noll erfarenhet av hundar, så det här med kastrering har jag dålig koll på. Är tokallergisk mot pälsdjur och har varit det sedan jag var barn. Min sambos föräldrar har dock en gård och sju hundar… så djuren har blivit en större del i mitt liv sedan jag blev ihop med honom. Även om jag såklart tar del i hundäventyren på avstånd. Hoppas det går bra för er Simba! <3

 6. Då jag och sambon går i hundplaner är jag medlem i massa grupper för den ras vi ska köpa och där har jag sett att det råder stor debatt kring kastrering eller inte kastrering. Själv är jag inte tillräckligt insatt i för- och nackdelar för att kunna tycka någonting, men jag tycker att ni ska göra det som känns rätt för både er och vovven

 7. Kan tänka mig att din dotter blev glad för det. Ser en del GIRL:IT tidningar på jobbet, får in massor ibland. Smart att ha ”stör ej”, man får hoppas att mänskligheten accepterar det bara.

 8. Roligt med sådana där boxar för barnen, brukar uppskattas..fin hund, härligt att ha sällskap på promenaderna. Jobbigt att vara trött, hopas att du fått sova bra så att du hinner bli lite utvilad ibland i alla fall

Kommentera

%d bloggare gillar detta: