Fredag och mys

God morgon underbara Finisar!

Hoppas er vecka har varit bra med skola/jobb och annat roligt.
Själv var det att lämna barnen igår vid 8 för att sen möta upp Tyke. Sen blev det att åka till optikern. Väl där och vi var typ SUPER tidig så fick vi gå och ta en fika.

Väl hos Optikern så var det messa undersökningar och det gick bra.
Jag har en ändring på 0,2 i min syn på vänster öga och 0,1 på höger öga. Mitt högra öga är det dominanta och min huvudvärk är pga glasögonen. Vi snacka lite om linser men pga mitt syn fel så kommer jag inte kunna få rätt styrka på mina linser för vänster öga. Så får fundera på om det är verkligen det jag vill.

Igår kom paketen till Julia, Elvira och Klara. Men då loppan inte är här så får hon det på söndag när gubben lämnar Julia.

Julia och Elvira blev glada för sin paket.

Det var nya väskor och lite annat roligt där i dom.
Tyke fick en väska och gympa påse. Men han ska oxå få ett paket så som dom andra hr fått det.

Mitt inlägg igår ang hundar var INTE för att kränka någon.

Vi ser allt på olika sätt. Det är det som gör oss unika.

Men att säga till mig ”Din hund SKA dra för han är avlad för det” Den vet inget om hans bakgrund.

Simba´s mamma är från djurskyddet fast i Norge. Hon kom hit dräktig och hade levt under dåliga förhållande hos sin tidigare ägare. Ja de är en slädhunds ras men alla hundar är inte för släden.

Jag kommer INTE hålla på med släde. Jag kommer INTE träna han eller starta han i drag. När jag köpte Simba så sa jag det till henne. Vi kommer inte hålla på med de. Tanken är att han ska bli en assistent hund. Det tog han 48 timmar att inse att vi inte kommer skada han.
Jag vet bara vad hon sa och har berättat. Hon som jag köpte han av. Hon har hans mamma och hade hens syskon. Jag har mina misstankar men jag vet inte mer än vad hon har sagt.

Jag kan inte ens svära på Simbas ras så de inte är 100 vems hans pappa är.
Jag vet vad mitt mål är. Jag ser vad han är kapabel till. Jag vet om att mina tankar kommer ändras ut ifrån vad han visar mig. Men jag vet vad jag INTE kommer göra.

Som jag sa innan. Alla hundar kan jaga. Men alla hundar har inte viljan, intresset eller rasen till det. Frågan är bara vad vill du som ägare och vad vill du ha för relation med din hund?

Ska man göra det hunden är avlad till fast dom inte har intresset för det?
Jag jobbar inte så med han. Jag har ALDRIG jobbat så med mina hundar.

För mig även med mina barn är ALLT ge och ta.
Jag kan inte begära om jag inte ger tillbaka.

Om Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂
Det här inlägget postades i Bloggen, Familjeliv, Hälsa och träning, Vardag. Bokmärk permalänken.

0 svar på Fredag och mys

 1. linnealarssonss skriver:

  Mysigt med fika!

 2. Diana Saelöen skriver:

  åhhh är det där varm choklad med marshmallows?? så himla gott….hundar är personligheter med olika gåvor och förutsättningar oavsett om det är en ras för jakt eller för att dra. Alla passar inte till det som de är ”födda” till. Gör det som du tycker är bäst

 3. 2barnsmammaochfru skriver:

  Jag förstår inte varför det ska lägga sig i hur man är som mamma och hundägare det är nästan som folk tror dom kan och vet bättre. Tycker dom kan sköta sitt haha. Du känner din hund bättre än dom

 4. Paulina skriver:

  Låter lite bökigt det där med optikern. Hoppas du hittar något som funkar iallafall. Har också brytningsfel, men behöver inte glasögon. Därför har jag också en del huvudvärk ibland.

 5. corkystyle skriver:

  Håller med dig att man ser på saker olika. Alla hundar är individer och man får utgå från sin hund vad den behöver. Ibland är det att folk alltid ska ha en åsikt bara för att,

 6. Mirre skriver:

  Alla hundar är olika individer och man kan inte alltid se till ras så är det ju absolut

 7. Silverblomma skriver:

  Vi fikade också igår eftersom det regnade, det är så gott med fika ibland,och varm choklad valde stora dottern också när vi fikade igår..

Lämna ett svar