Effektiv Måndag

Jag är helt slut nu. Effektiv Måndag och studie dag för barnen. Var tar tiden vägen asså.
I morse åt vi frukost tillsammans något som vi inte brukar hinna på veckorna. Men gjorde de idag. Sen skulle Waleria till fristis.
Ää det var inget fritis :O Där står man och bara ”hehe ups glömde?” men gick hem. Sen blajade min mage ut totalt.

Efter en stunds vilande satte jag mig med uppgift 1 på samhälle. Kan jo säga att det inte alls var så svårt som jag trodde. Men tror jag får ångest för jag ser hur mycket det är och inte före jag sätter mig med det så ser jag hur enkelt det är. Men tror det är ganska vanligt att man gör så tyvärr.

Balansen mellan Familjeliv och Skola

Hade någon sagt till mig för 6 år sen att jag skulle börja skolan hade jag bara frågat om dom är helt dumma i huvudet.
Barn och skola nej tack de passade inte mig då.

Men nu sitter jag här med både skola och familj samt hundvalp och jag får balansen att funka fint.
Det är en konst att kunna ha flera bollar i luften men jag klara det. Om jag ger mig fan på det.
Ibland hämtar jag barnen tidigare och ibland går dom full dag. OBS de är väldigt sällan dom går full dag.
Men jag hinner med skolan och allt runt om. Jag hinner träna Simba när vi är ute på promenaderna och jag hinner gå ut med han mellan 4-6 timme. Jag kör olika för att han ska träna sig att hålla sig. Det är så olika från dag till dag.

Jag hinner med hemmet och att hålla mina 6 mål om dagen. Dom dagarna som jag känner mig så hungrig.
Men jag kan jo säga att allt har sitt pris. Detta är inget liv som passar alla.

Effektiv Måndag

Ibland gör det mer ont.

För ca 1 år sen hade vi en underbar hund som hete Loviz. Han var en saga och helt underbar. Men tyvärr började ana oro för han runt dessa tider förra året.
Han började inte må så bra och i Februari somnade han in efter att han spydde blod och hade blod i avföringen.

Det går inte en dag som jag inte har han med mig i tanken. Och ärligt det går dom dagarna som jag säger till mig själv ”Loviz och Amber. Ge mig ett tecken på att jag är på rätt väg!” Då jag har tappat helt fotfästet och ber om vägledning. Men tror ni jag får någon vägledning? Haha ja en hund som blir mer envis haha. Så jag tror det är svaret på min väg.

Jag tränar på samma sätt som jag har tränat min andra hundar och ärligt det funkar jätte bra med han. Allt det där med positiv belöning och förstärkning gör mig helt grå i huvudet. Jag kommer aldrig kunna träna så. Om jag blir snurrig oj vad blir inte min hund då haha.

Effektiv Måndag

Dagen känns som den har varit effektiv och varit givande. Jag har fixat med mina uppgifter och nu tänker jag hålla kväll.

Vad gör ni denna måndag?

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

0 kommentarer

 1. Det är inte lätt att hålla reda på allt . Då fick du en lite promenad på morgon .

  Så skönt att höra att plugg & barn går så bra. Men jag tror man lär sig att ha många bollar i huvudet. Eller så är det bara att sätta påminnelser & skriva ner saker man ska göra.

  Inte lätt att förlora något i sitt liv. Spelar ingen roll om det är en person eller ett djur. Dem påverkar en lika mkt ändå.

  Bra jobbat med dagen

  Jag har varit lite effektiv idag. Jag tog mig iväg & träna. Så känns det mycket bra i kroppen ☺️

  Kra på dig❣️

 2. Heja dig… vet att det går det du håller på med. Jag pluggade heltid och jobbade 50-100% hade två små barn och då en make som gick som en zombie här hemma pga mediciner efter ett rån och av och till två styvbarn på avgiftning från droger. Idag vet jag inte hur jag klarade det men det gjorde jag och det för du också… tro på dig själv och din förmåga och njut av att träna fina simba så som bara du kan❤️

 3. Vad bra att du får allt att funka och att och du trivs med det. Det är det viktiga! Själv blir jag alltid mer effektiv om jag har lite tight schema eller tidspress, medan andra jobbar sämre under stress.

 4. Visst är det ändå ganska spännande hur livets väg förändrar vad man trott och tror. Att plugga med barn är oftast något som man fått lära sig är omöjligt också. Själv tror jag kombination föräldraskap och studier är perfekt, man har en annan disciplin .

 5. Man får det ju i regel ett fungera med studier och hemmalivet. Jag hade ju tösen hemma i 6 v och plugga samtidigt i somras, gick toppen det

 6. Fy det är verkligen tråkigt att hundarna inte mår bra och att dom måste tas bort klart att man har voven med sej i tankarna om den är där eller inte mysigt med en frukost stund tillsamman

 7. Du har verkligen fullt upp Själv sitter jag i soffan, jobbar eller bloggar Hagabadet ibland, men tränar inte alls så mycket som jag önskar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: