Hoppas att allt är bra med. Själv är det lite si och så för mig.
Jag mår inte så bra och det kanske inte är så konstigt med detta samhället.

Men jag känner att min ångest är högre FAST jag har medicin för det. Jag får ångest för det minsta. Det kan vara allt från träningen med Simba till skolan.
Gymmet vågar jag inte gå till pga covid-19. Jag kan ta Simba och spendera timmarna ute och en ljudbok men jag har ingen ork.

Jag har den fysiska orken men den mentala är bort efter 15 minuters promenad.
Jag känner mig berövad av min egna frihet till att bara vara jag.
Nej, det har inget med covid-19 och göra.
För det är ingen förändring för mig. Jag lever så redan i min vardag.
Jag har levt så här i flera år så jag klara det.

Jag vill bara att folk ska låta bli att vara såna idioter.
Om man säger att man INTE ska åka ut i stan för att ta en fika på stan. SÅ GÖR FÖR FAN INTE DET!

Jag har läst bloggar (flera bloggare) som går ut på fika, träning, kalas/fest och jag vet inte allt. FAST FHM har gått ut med att vi inte ska göra. Men akk nej vi går ut på stan och vi umgås med en massa människor. Varför kan folk inte acceptera det?
Oavsett bloggare eller inte.

När vi var på BVC med Elvira så fick vi frågan om vi var friska.
Jag svara ”Ja det är vi. Man kommer väl inte hit om man är sjuk eller har symtom!”
Var av hon svara mig ”Jo, tyvärr så kommer föräldrar hit med sina barn fast dom är sjuka eller har symtom”

Jag står där helt förbluffad och får bita mig i läppen för att inte svara henne rakt av ”Vad i hela fridens namn är det för idioter” Men jag sa jo inte det.

Men min insida är helt svart och det känns som jag har en elefant på bröstkorgen. En klump i halsen.

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

0 kommentarer

 1. jobbigt med ångest, det kan verkligen ta all ens energi och lust, vet själv hur jag hade det när min ångest var som värst inte als att leka med <3

 2. Jag tycker någonstans att det är okej att tycka att covid inte är så allvarligt för ens egen del. Men, nu när restriktionerna ändå finns är det ju det vi måste förhålla sig till. Angående att gå och träna så går det att göra det coronasäkert så just på den punkten håller jag inte med. Helt galet ju att föräldrar kommer med sina sjuka barn till BVC…. Puckon finns överrallt.

 3. Så jobbigt med din ångest, jag önskar att jag kunde förstå och veta vad jag ska säga men det skulle bara vara förflugna ord, jag har inte haft riktig ångest….trots svår uppväxt med incest och mobbing, har jag aldrig drabbats av riktig ångest. jag önskar verkligen att jag kunde förstå bättre för att vara ett bättre stöd. Svart har det varit inom mig …och tomt…har kvar de där dagböckerna…men tror inte det var ångest.
  Vi var på restaurang i tisdags, efter mycket tvekan och många kontakter med restaurangen i fråga (vi fick tom gå in en egen väg, via baksidan) och vi var inte i närheten av någon annan. Annars tycker jag att man får följa restriktionerna…både jag och maken har tillbringat många stunder väntande i bilen på den andra för att inte båda ska gå in i affären eller för att man inte kan ha sällskap med hos sjukvården.

 4. Fy så jobbigt för dig att ha sån ångest. Jag tycker också att folk ska följa de restriktioner som gäller, men tyvärr verkar det vara fler som struntar i dem än vad det är som bryr sig. Hoppas jag har fel.

 5. Det är tufft med ångest, har det själv. Var därför jag nu beställt hem både munskydd och visir. Ska köpa skyddshandskar också, jag har väl mest ångest jämt för saker. Men covid19 gör det absolut värre, så utifrån ditt inlägg känns det lite som vi känner ganska lika där.

 6. Det är tufft med ångest, har det själv. Var därför jag nu beställt hem både munskydd och visir. Ska köpa skyddshandskar också, jag har väl mest ångest jämt för saker. Men covid19 gör det absolut värre, så utifrån ditt inlägg känns det lite som vi känner ganska lika där.

 7. Det är verkligen tufft med ångest . Tycker verkligen att folk ska följa alla dessa restrikstoner så att inte flera mänskor blir ned smittade en vad det redan är i sverige

 8. I ett år tills nu kände jag mig precis som du beskriver . Instängd i min egna ångest t o vågade inte träffa andra människor och inte beror det på covid utan att man vart ensam för länge. Behöver du prata så får du gärna skriva till mig

 9. Håller med dig att man inte ska gå ner på stan och fika nu. Själv har man valt att inte gå på bio och ska ha facetime fika med en kompis senare idag,

 10. Man får ju inte isolera sig helt och håller om man är frisk? Men man ska hålla avstånd och förhålla sig till alla regler som sägs, samt vara hemme om man är sjuk eller har symptom. Isolerar man sig för mycket det är då folk inte orkar hålla vid det.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: