Idag köpte gubben jord så jag kunde planera mina bebisar. Jätte glad blev jag så klart. Så nu är det mellan 5-7 blommor i varje fönster. Ja, jag älskar blommor och nu har jag hittat dom som passar mig. Min ena orkidé kommer så bebisar, den andra håller på att så en ny gren.

Jag har olika palettblommor eller soldyrkare som jag kallar dom.
Sen har jag nu 3 dr Westerlund blommor.
4 Orkideér och en massa andra haha.
Men det blivit lite av min Zen.

Vill börja med att säga redan nu. Alla kan lida av någon sort psykisk ohälsa MEN den kan uppvisas på OLIKA sätt. Alla evidensbaserad behandling funkar INTE på alla.

Jag har i många år själv medicinerat mig. OBS ej med droger. Utan med sånt som har fått mig att må bra. Promenad, djur, sticka eller virka med så mycket mer.

Jag har hittat mitt Zen vid varje neråt gående period jag har. Men inte jag ska vara ärligt och säga er att för varje gång har det blivit svårare. Det har tagit längre tid innan jag har hittat det och det har i sin tur krävt energi som jag inte direkt har.

Men något som alltid har varit mitt djup. Det är mina hundar. Just nu är det 1 hund. Jag har varit utan hund och då har jag mått otroligt dåligt. Men nu när jag har denna busen. Så känner mitt liv komplett igen.

För varje blomma man hittar i mitt hem oavsett om det är samma sorter.
Men dom betyder olika.

Tex mur gröna för mig symbolisera stryka.
Varför? Jo för oavsett vad så ser man den klättra. Bor den utomhus kan den klä en hel fasad. Bor den inomhus kan den klättra hej vilt. Den är så stark. Ingen lätt växt att döda kan jag lova.
Dr Westerlund/hälsoblomman för mig symboliserar Breathe/andas.
Den har en citron doft med sig om man rör deras blad.
Den doften är renande och otroligt uppfriskande.
När jag har dagar med mycket eller svår ångest så rör jag den minst var 10 minut.

Hoppas att du gillade mitt inlägg.

Har du ett Zen?
Vad isf är ditt Zen?

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

0 kommentarer

  1. Gäller att hitta sina strategier. Använder Yogan, meditation, jorda sig. Undrade varför jag kände sådan ro i mitt vardagsrum. På stresshanteringskursen lärde jag mig. Det är så jordat

  2. Märks att du gillar blommor . Varje person måste hitta sitt sätt att slippa gå ner djupt i dalen. Du har dina saker. Funkar dem på dig. Så är det bra ❤️. Mitt Zen är väl att hålla igång träningen regelbundet. Sen säga saker som är fel direkt & inte hålla det inom mig. Jag tror det Iaf Jag hoppas att du har det bra❣️

  3. oj, jag är expert på att döda blommor, till och med murgrönor och andra blommor som är omöjliga att döda….sen har jag hållit liv i andra som har speciell betydelse för mig pga givaren. Just nu är det maken som för det mesta sköter blommorna. Jag vet inte om jag har ett zen…jag har min tro som är min trygghet och mitt stöd.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: