Hoppas att ni har haft en bra vecka. Själv har den vari t bra trotts olyckan i onsdags.

Igår var båda barnen hemma vilket inte alls är roligt för dom.
Igår kväll kom @madelena och hämtade sin kalender som hon köpt från dottern. Tösa blev överlycklig att hon hade tjänat 100 kr på ett i hennes ögon ”enkelt” sälj.

Men vi har sagt det att säljer hon nästa åt så kommer vi gå ut och se om folk vill köpa.
Hoppas att Covid-19 har gått i ide då.

Idag hyllar alla USK och SSK samt resten inom sjukvården för det OTROLIGT stora och tunga arbete som dom gör varje dag 24/7. Dom tar hand om alla som är ursäkta mig nu med totalt dum i huvudet. Folk som anser att dom MÅSTE åka in till stan för att ta en fika bara för att träffa den där kompisen som dom inte har sett på flera veckor.

Ja, träffa dina kompisar. Det gör jag med. Men jag är UTOMHUS och jag håller avståndet.
Men tyvärr gör inte alla det och det skrämmer mig. Dom nya bestämmelserna är jo för att skydda oss alla och inte för att vara elaka eller dumma.

Men varför skyddar vi inte lärarna? Fritids pedagogerna och förskole lärare samt barnskötare?

Deras arbete är lika viktigt. Tack vare dom så kan iaf jag studera och hinna göra mina studeri.
Tack vare dom och jag kan plugga så kan jag hämta barnen tidigare.
Tack vare dom så har mina barn kunnat vara där när jag jobbade innan.

Deras jobb är otroligt viktiga.

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

0 kommentarer

 1. Jobbar i skolan så säger tack! Visst är vi alla, vård, skolpersonal (alla kategorier från förskola till gymnasiet med kring personal) jätteviktiga. Fattar inte varför folk ska drälla runt just nu.

 2. Jobbar i skolan så säger tack! Visst är vi alla, vård, skolpersonal (alla kategorier från förskola till gymnasiet med kring personal) jätteviktiga. Fattar inte varför folk ska drälla runt just nu.

 3. Håller med om att det faktiskt finns människor som är riktigt dumma i huvudet. Diskuterade med dottern i Västerås och där har skolan bestäm om distansundervisning hela nästa termin. Det är ju svårt för dem som har sång som huvudämne…men som dottern säger, det får man acceptera och göra det bästa av men andra tycker det är dumt, orättvist och onödigt…. min dotter blir liksom jag riktigt arg på dem. Jag är som du tacksam för alla som kämpar om det är inom sjukvård eller inom skolväsendet eller annat spelar ingen roll… alla som håller samhället i gång med livet som insats är värda att uppmärksamma

 4. Helt sjukt hur vissa människor beter sig i dessa tider tråkigt nog. Man borde tänka längre.

  Visst har alla sin plats, roll och betydelse just nu i samhället ❤️

 5. Nu jobbar inte jag på sjukhuset med den personalen men har 140 anställda personliga assistenter som jag ansvarar för. Och jisses vad dom får slita och ställa upp för alla som är sjuka. Våra brukare kan inte vara ensamma så det måste vara någon som arbetar. Usch alla är utslitna. GALET

 6. Det är i det här läget världen är i nu som man verkligen ser svart på vitt vilka yrkeskategoriersom verkligen behövs. Sen håller jag med om att vissa verkligen beter sig dumt.

 7. så himla sant, förskole personal och lärare måste också skyddas. vet flera av dessa som haft corona även mina vänner inom vården. men barnskötarna är minst lika stora hjältar dom . kraaam

 8. Tycker att det är tråkigt att vissa inte följer restriktionerna eller inte ens försöker. Alla som jobbar inom vården eller med barn är grymma. Det kan inte vara lätt i tider som nu

 9. Bra skrivet, .. Det är vi vanliga människor, du och jag som kan minska smittspridningen, spelar mindre roll att vi testar 1000 pers om dgn om dessa ej följer restriktioner och förbud, ☝️..

 10. Finns så många yrkesgrupper som kämpar på nu. Många pratar om att vård, och skola, men vi glömmer så mycket annat som gör att samhället fungerar. Tillsammans klarar vi det. Jag var i stan igår, och tog även en fika på vägen hem. I ett stort espressohouse där vi var tre stycken inklusive personalen. Det handlar inte om VAD vi gör utan HUR vi gör det. Trängas på ett apotek med andra sjuka anses ok , men handla i ett folktomt Gekås då ska man hängas Handla på nätet gör många, sen ringlar kön långt ut på gatorna till utlämningsställena. Då känner jag mig tryggare i ett folktomt köpcentrum

 11. Jag beundrar alla som jobbar inom skola & sjukvårds just nu. Dem får tampas med många olika saker i dessa tiden. Dem gör så gott dem kan som alla vi andra i samhället just nu .

  Jag haft en bra vecka.

  Så kul med en julkalender å att man kan tjäna pengar på det åxå .

  Hoppas att du har en bra lördag

Kommentera

%d bloggare gillar detta: