God morgon finisar!

Då var det den första advent och jag har inte ens börjar med julen. Tänkte jag skulle fixa med det idag så att jag kan kommer i ordning med Julen.
Idag är jag med i SaraMadeleine utmaning för november. Kommer även hoppa på hennes December utmaning om det kommer en sån 🙂

Första advent idag. Har du ordnat för julen?

Jag kommer fixa för julen här hemma idag. Vi kommer inte ha så mycket julpynt som jag är van vid. Men jag har en valp/unghund så vill inte riskera något på det håller och sen har jag en man som inte gillar denna tiden av året så får mixa lite för att hitta en balans. Men idag kommer julmusiken gå här hemma och jag bara gillar julmusiken. Musik som jag kan sjunga med älskar jag.

Finns inget finare än att gå och sjunga när man julpyntar. När brukar ni sätta upp julgranen? Är det en äkta eller plats?

Svar på en frågor 🙂

Fråga av Madeleine
När ska vi kastrera?

Svar: Jag tänkte runt allahjärtans dag. Då har smällare och sånt skit minskat. Han som är reserverad behöver inte mer saker som kan låsa han. Varför vi kommer kastrera han är av hälso och psykologiska anledning. Då jag ser att informationen och vetandet om detta inte finns så slänger jag in det här nu 🙂

En hane går in i testosteron vid varje löp. I det vilda så är det mellan 2-1 gång om året. Vargen para sig i snitt endast på vintern medan tamhundarna kan göra 2 gånger om året. Men om du tänker dig att varje gång en tik löper så är testosteron rus. Detta gör att hanhunden kan må otroligt dåligt. Både psykiskt och fysiskt. En del hanar slutar äta, en annan del tugga fradga när dom är ute. Detta orsakar stress i kroppen och kan leda till fysiska problem så som viktminskning, mag problem med mera. Då är detta endast när en eller flera tikar löper.

Men hur är de med oss kvinnor och mens då? Jo många hanhundar reagerar på det. Och ägarna förstår inte varför hunden gå i testosteron rus och lever nästan i en tunna för dom stänger av hörseln. Detta gör att hunden är väldigt låg ”vila” period. Dom märker när vi går in i ägglossningen och sen igen när mensen kommer och mellan dessa så börjar dom göra sig klara för att kunna para och slås om alfa rollen. Vilket gör att det blir jobbigt för dom under dom 2 veckorna mellan sista mens dag till ägglossningen.

Svenska veterinärer vet inte detta alltid och när man säger det så heter det ”jaha då har man lärt sig något nytt” för dom får inte läsa sig det i skolan. Men USA är redan så insatt i det att dom uppmanar många ägare speciellt med döttrar som är i tonåren och mens kommer att börjar eller dom som har döttrar som har mens.
Jag då som är steriliserad och har skrapat mig så jag inte får mens. men enligt läkaren så får man ökade flytningar när man skulle haft sin mens kroppens sätt att ”rensa” sig.
Jag utsänder samma dofter och signaler som om jag skulle ha mens och kunna få barn.

Tänk er då hur är det för Simba som är könsmogen och fattar verken varför mens doften inte kommer och varför hans kropp ökar hormon för att kunna föröka sig. Det gör att han blir kär i ALLA tikar han träffar och rider på ALLA men han ”låser” inte tassarna runt hunden vilket jag är glad för.

Första advent idag. Har du ordnat för julen?

Första advent idag. Har du ordnat för julen?

Första advent idag. Har du ordnat för julen?

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

0 kommentarer

 1. Vi börja lite smått att julpynta här igår. Men mer kommer att komma upp efter hand. Jaa. Julmusik är härlig att lyssna på .
  Vi kommer förmodligen sätta upp julgranen & klä den helgen innan julen.

  Fin bild På en adventsljusstake

  Kram❣️

 2. Jag går och pysslar med lite adventspynt idag. Granen får vänta några veckor till. Håller med om att det är så mysigt att gå och nynna på julmusik medan man fixar.

 3. Stjärnor och ljusstakar är uppe men övrigt pynt tar jag efter hand. Granen brukar vi ta in vid min födelsedag den tionde, och den brukar vara äkta. Fast i år har jag faktiskt börjat fundera på en i plast… Känner mig så kluven när man tänker på miljön..

 4. Älskar julmusik… både att spela och lyssna på. Granen hugger vi omkring den 18-19. Och någon plastgran har aldrig varit aktuellt. Inte ens när vi hade stor hund och 5 katter inne

 5. Jag har inte pyntat något, men gillar att få lite julfint hemma. Är ju skadad så är därför, kommer när det kommer . Spännande att ni är så olika där i jultänket ändå.
  Julmat älskar jag, så där är vi lika .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: