Tisdag- Nya vecka och Nya möjligheter

Idag händer det en del tror jag. För utom att jag ska fixa här hemma så ska jag lämna in den sista uppgiften i skolan. Arbetsmiljö är ganska enkel men gud vad svår ändå. Tack vare Diana så kan jag ändå klara det 🙂 Hon hjälper mig så mycket hon kan och det är skönt att jag kan få hjälp av henne. Sen har jag Madelena som jag oxå kan bolla en hel del med.

Detta underlättar jätte mycket för mig då jag slipper den där stressen att jag inte förstår eller jag kan inte svara på det.

Tisdag- Nya vecka och Nya möjligheter

Adventskalendernas tid är nu, har du någon?

Idag är jag med SaraMadeleine´s 30 dagars december utmaning.

Adventskalendernas tid är nu, har du någon?
Vi har köpt dom där vanlig choklad kalendern till barnen. Mer än det har vi inte. Trodde vårt tv utbud skulle ha kommit så vi kunde kolla på svt nu på morgon men verkar inte som det 🙁 Synd då barnen gillar det. Men vi får väl se när det kommer så det inte tar för långt tid heller. Men annars hade det varit jul kalendern på tv med.

Adventskalendernas tid är nu, har du någon?

Tisdag- Nya vecka och Nya möjligheter

Loppan blev hemskickad igår.

Igår lämna jag Elvira som vanligt. Klockan 8 var hos på dagis. Hon hade knappt sovit under natten pga grannen.
Kl 11:20 ringde dagis och sa att hon var varm och hängig. Det var något som jag så klart hade räknat med så byte riktning för att hämta henne.
Jag hade Simba med mig så fröken kom ut och lämnad henne. jag slängde ihop en lätt lunch som vi åk och kollade på tv.
Vid 13 ringde Walerias kurator ang samtalet med skolan och sånt. Vilket hade gått bra men nu ska vi hitta en balans för även hon märkte att där inte var någon bra balans för Waleria.
Efter det samtalet ringer jag rektorn för återkoppling från samtalet för 2 veckor sen. Ska ringa henne på fredag igen.

Sen hämtade vi Waleria vid 15 så när vi kom hem tog vi det bara lugnt.

6 utrednings tider på schemat

Från och med imorgon börjar Waleria´s utredning. Det börjar med läkaren för att sen gå över till psykologen för att sen blir logopeden.
Den är 6 tillfällen i Januari är det 4 timmer på 2 veckor så det är typ 2 tider i veckan. Men det ska bli skönt då vi kommer verkligen få hjälp att hitta rätt balans för henne innan min APL börjar hoppas jag på.

Utredning kommer ta tid och den kommer vara krävande men den kommer gynna henne så mycket. Jag tror på att hon kommer kunna få ut med hjälp av den än utan den.
Hon är så otroligt speciell och jag har länge sagt att denna tösen kommer vara ”för stor” för vår samhälle. Hon kommer kunna uppnå mycket så länge man inte försöker lägga henne i den ”normala boxen”

Tisdag- Nya vecka och Nya möjligheter

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

0 kommentarer

 1. Vad roligt att du har med i två olika adventskalender i dag 😊 vilken otur att lillan blev sjuk i feber. Det är så tråkigt när man blir hemringd från förskolan. Jag förstår att det känns bra att stora dottern får sin utredning nu i januari:)

 2. Så skönt för dig att du har någon som kan hjälpa dig med skolarbetet och någon att bolla med. Arbetsmiljö är ett väldigt intressant ämne.
  Jag har ingen adventskalender. Jag har tidigare haft såna med choklad i, men tyckte inte att det var kul att bara få äta en bit om dagen

 3. Skönt att du får hjälp med skolarbetet. I år har det inte blivit någon adventskalender här hemma, det blev inte av.
  Vad skönt att dottern får sin utredning

 4. Skönt nörman har hjälp och stöd för att komma igenom något som msn har svårare förr. Blir ju bra då.
  Hör hemma har jag gjort en egen kalender till oss med mat, dryck och upplevelser. Mannen får öppna luckorna till oss båda…jag vet ju redan vad som det står, men det är lika roligt ändå
  Kram Kajsa

 5. Vad fin blogg du har. Hade jag varit företag eller kört en hobby så hade jag verkligen jobbat med dig.
  Vad skönt att ni har inbokade utrednings tider för er dotter.

  Vad roligt att du har en Alaska husky. Otroligt fina hundar och dom är verkligen en flock hund. Dom bryr sig inte om andra människor om dom är med sin flock.

 6. Här har vi ett par kalendrar, samt tv- & radiovarianten. Ni kan ju alltid kolla ikapp tv-julkalendern om ni missat, finns ju på svt play!
  Låter bra att dottern får hjälp med utredning!

 7. Vad härligt att ni kommer igång i januari med utredningen. Det kommer att hjälpa er att få rätt redskap för att gå vidare med bra hjälp

 8. Bloggande är inte bara att skriva så folk får läsa. Utan man kan även då hjälp av andra bloggar med t.ex. plugg

  Kul att barnen uppskattar choklad kalendern . Vad synd att ni inte kan se julkalendern på tv . Men det går ju att se via datorn via SVT play. Så gjorde jag i morse .

  Tråkigt att Elvira fick gå hem. Men så är det ju nu. Tyvärr.
  Skönt att samtal med kurator & skola hade gått bra. Hoppa ni hittar en balans för Waleria .
  Det är bra att ni gör utredning på henne. För både er, henne & skolan. Så att alla mår bra

 9. Så tråkigt att Elvira är sjuk!
  Fint att du kan få hjälp av Diana och Madde!
  Jag har en adventskalender, barnen har chokladkalender och SVT-kalendern. Maken har ingen, hittar inte den jag ville köpa till honom.

 10. Tittar på kalendern på tv! Hade velat har rituals kalender men kan inte spendera pengar på mig nu, utan det blir på klappar…
  Vad skönt att utredningen kommer igång så hon kan få den hjälp hon behöver och hitta vad som är rätt för henne!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: