Om folk hade tagit mer ansvar

Om folk hade tagit mer ansvar

Detta året har handlat om Pandemin och inte nog med det så skyller många på politikerna för att slippa ta eget ansvar och smitta står för sina egna konsekvenser.

Om folk hade tagit mer ansvar så hade resultatet varigt annorlunda än vad det gör idag. Man kan inte säga att det är politikernas fel eller att det är bristande på informationen.

Tex: munskydd. Ja vi har vädjan och det är rekommendationer men ändå så klagar folk på dom som använder dom.

Hur tänker ni? Om ni klagar kommer dom vilja en bära munskydd eller kommer dom ens vilja lära sig hur? Sluta klaga på hur folk FÖRSÖKER skydda sig. Om det är med ett tyg munskydd eller det är man ”tandläkare” munskydd. Så kvittar det. Huvud saken är att dom försöker och att dom vill göra så bra dom kan.

Vad använda jag?

Jag använder tyg munskydd som jag har 2 av för att kunna byta och jag tvättar dom. Jag tar dom med mig när jag går ut och jag använder dom när jag är i folksamling eller butiker. När jag är ute med Scooby så gör jag allt för att undvika människor och måste jag besväras med dom så kör jag 2 meters avstånd.
När jag kommer in så om jag har något som ska tvättas i 90 grader tex hand handduken i badrummet och köks handduk då tvättar jag det. Men har jag inget så funkar det fint med upp kokat vatten för te med.

Detta är något som jag har kollat ut. Och att säga till mig att de drar på miljön. Så tänk 2 gånger. Hur är det med kirurg munskydden då? Alla visir och handskar som sjukvården är beroende av PGA folk i samhället vägrar ta sitt ansvar.

Men snart ska vi gå runt i tygkläder inom vården för att tvätta våra kläder i minst 60 grader kommer dra på miljön.
Men vad gör inte bilen då? Var gör inte alla handel som inte är livs viktig. Så som medicin och mat.

Men att människor köper kläder och 2 ikea stora påsar är den mängden av hur mycket kläder 1 person i Sverige inte använder.

Så ja tänk på det när ni handlar kläder och annat som inte är livsviktig. Men akk nej de kommer folk inte göra för klaga är så mycket roligare.

Men var ni! Dom försöker iaf. Jag försöker iaf. Så Be my Gest. Klaga gör det. Jag lär mig inte av det utan jag kommer ta mer avstånd av personen som klagar.

Om folk hade tagit mer ansvar

Att klaga på andra är inte verken att ta ansvar eller att uppmana andra människor runt sig att ta hänsyn.
De bara förklara mer varför folk tröttnar och inte vill lyssna på verken rekommendationer eller vad andra anser.

Men kommer mitt inlägg hjälpa? Tyvärr tror jag inte det. Utan jag tror mer att det kommer gå folk på tårna och att jag klagar.

Jag klara på dom som klagar på dom som försöker göra sitt.
Folk kastar munskydden över allt. För att dom inte orkar mer. Är det inte att det kastas över allt så är det för att munskydden används fel.
För fan sluta klaga. Gör en video släpp den på Facebook eller Youtube för att sprida kunskap om man nu anser att man har så mycket bättre kunskap då.

Men nej avsluta året med att klaga och börja det nya året med att klaga. Så varsågod men klaga inte hos mig. För jag orkar inte med det mer.

Om folk hade tagit mer ansvar

Om Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂
Det här inlägget postades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar