Vem gav dig rätten?

Om Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂
Det här inlägget postades i Bloggen, Hälsa och träning, Livsstil, Samhälle, Vardag. Bokmärk permalänken.

0 svar på Vem gav dig rätten?

 1. Madde skriver:

  Det där är svåra bitar. Du skriver att ingen lyssnar. Kan det vara så att personen inte är mottaglig för det just då? Är det din upplevelse? Märker att de jag ger mest till ger minst tillbaka, och börjar själv ta bort de från mitt liv. Den här månaden har varit extra tydlig. Har själv inte orkat ge så mycket, men har däremot behövt mycket.

 2. Fröken Rödlök skriver:

  Även om jag förstår att du vill nå ut till så många som möjligt, och hitta de som verkligen lyssnar på dig. Men är det inte bättre att du når fram till en som verkligen tar åt sig, som verkligen lyssnar än att inte nå nån! Den där enstaka personen kanske uppskattar det verkligen, så fortsätt!! Du hjälper säkert.

 3. MotherandWife skriver:

  Det kan vara flera som har den tanken. Behöver inte vara just jag. Men detta är vanliga tankar som kommer upp hos personer med funktionshinder oavsett om det är fysiska med psykiska hinder. Dom känner sig inte hörda eller ens förstådda. Det kan vara från familj, vänner, personal med mera. Så i detta fallet är den inte enbart mig utan även andra

 4. MotherandWife skriver:

  Det kan vara flera som har den tanken. Behöver inte vara just jag. Men detta är vanliga tankar som kommer upp hos personer med funktionshinder oavsett om det är fysiska med psykiska hinder. Dom känner sig inte hörda eller ens förstådda. Det kan vara från familj, vänner, personal med mera. Så i detta fallet är den inte enbart mig utan även andra

 5. Diana Saeloen skriver:

  Tyckte det här var ett lite konstigt inlägg hur kan du veta att jag inte hör, att jag inte förstår att jag tycker att du fläker ut dig? Jag förstår hur du tänker och vad du vill ha sagt och att du utrycker något som många med funktionshinder känner och tänker. Sen tror jag att fler förstår mer än vad den enskilde tror…en svår balansgång det där. Jag t.ex. säger aldrig något till personer som jag ser kanske mår dåligt eller har en dålig period, för att jAG är en person som inte tycker om när ”folk lägger sig i” jag har en otrolig integritet och släpper inte in folk och vill inte ha frågan hur mår du? På jobb vet de det och det ska mycket till för att de ska fråga…. men jag vet att de ändå förstår på något plan. Men vi är olika och bemöter varandra som man själv vill bli bemött.

 6. charlottelinden.se skriver:

  Det där med att höra men inte lyssna är. verkligen så otroligt sant. Det är en enorm skillnad mellan att höra vad någon säger och faktiskt LYSSNA! Jag tror att människor generellt har svårt att sätta sig in i och kanske även intressera sig för sådant som de själva inte har upplevt eller har någon egen närhet till. Sorgligt då det verkligen behövs mer förståelse för sådana saker som funktionshinder etc.

 7. fighterwomen85 skriver:

  Jag kan förstå vad du vill säga. Därför att jag förklarar så gått jag kan hur jag funkar. Men en annan kan aldrig sätta sig in hur jag har det även om dem lyssnar & försöker att förstå så gott dem kan.

  Men sen finns det folk som är så fördomsfulla. Det finns det många av!

  Dem lyssnar Halvt & ser bara mitt funtionshinder som ett hinder inte min personlighet. Det är så irriterande & nedtryckande. Så jag undviker att göra visa saker.

  Kram vännen❣️

 8. Marie - Sweetwords skriver:

  Många har svårt att lyssna och dem brukar jag tänka så att jag bortser från då. De man når fram till gör man. Samt att det är ganska stort ämne detta och då kanske vissa inte orkar lyssna. Är man lite insatt är det lätt att få en förståelse i allt så.

Lämna ett svar