Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Det blir inte bättre

Hur är det med er?

Själv så sitter man återigen med feber och huvudvärk men nu har hostan kommit med 🙁
Jätte tråkigt, men vad ska man göra.

Livet går vidare oavsett om det är covid eller förkylning.
Jag kommer dock ta detta som covid-19 FAST jag har testat negativt på alla min prov.
Men jag har ingen rätt att ha barnen hemma från skolan då det är skol plikt.
Mini behöver dagis och enligt Folkhälsomyndigheten så kan barnen gå till skola/dagis så länge ingen i familjen har covid-19.
jag kommer låta dom gå så länge dom är symtom fri och vi kan ha ett säker överlämnande och hämtande. Samt att dagis och skola känner sig bekväma med det och säkerheten finns.

Jag är med i en av många Facebook grupper. Men något jag har sett i alla är att folk har verkligen behovet av onödiga kommenterare av sina åsikter och tankar.

Jag frågade om vandrings områden i mitt område. Då det är mycket folk som rör sig i skogen och vissa områden är det jätte mycket. Sen är inte stigarna breda nog för att man ska kunna ha ett säkert möte.
När jag tänker på säkerheten för mig, min hund och dom jag möter. Då heter det att man är “rädd för människor och ska stanna hemma.”

Eller som någon annan sa.
“Vi bor i en stad så du kommer aldrig hitta ett ställe där det inte finns folk”

Folk tänker helt inte på att onödiga kommenterar, åsikter och tankar som man uppenbart måste häva ut sig. Dom gör ingen som helst nytta. Dom skadar mer än vad dom gör nytta.

När man skriver i tex nu en Facebook grupp med människor som man inte känner. Då är det väldigt sällan som man skriver ut personliga anledningar. Tex om man kanske inte kan möta på människor pga social fobi eller något annat hinder. Men ändå så är folk duktiga på att komma med onödigheter.

Jag lika lite som dom vet anledningen till varför folk frågar något, och enligt mig så har inte någon rätten att verken kräva en vidare anledning till varför man kanske vill gå där det finns lite folk eller ens varför någon ska komma med såna kommenterare.

Under min utbildning så har jag tänkt mycket på det här med ” Om man måste”

Vad menar jag med detta nu då?

Jo, tänker så här.
Om jag måste lägga en sån kommentera (Komma text snitt här ovan) så behöver jag kunna basera det på något som framgår i texten. Som i detta faller ett Facebook inlägg.
För att min kommentar med min åsikt ska ha en grund eller ens vara relevant till varför jag ens nämner det. Om jag inte hittar en grund till min kommentera så håller jag min åsikt för mig själv.

Så enkelt är det. Nu vet jag om alla tänker inte så och dom anser att deras åsikt har alltid rätt att vara med.

Jag kommer inte lämna en åsikt på något där jag inte vet hela grunden till en handling eller ett inlägg OM jag inte kan säga att jag har grund till min åsikt.

Det är inte svårare än så.

Jag kommer INTE godkänna några onödiga kommentarer verken på min blogg eller min Facebook och Instagram.

Dessa platserna är min forum där jag ska kunna vara MIG och skriva hur jag känner, tänker och mina åsikter. Jag skriver det på mina sidor och ingen annans.

Kan man inte acceptera detta. Då kanske man ska granska sig själv och fundera på om det är värt att hända på mina sidor.
Detta gäller ALLA. Oavsett om det är min familj eller en vän.

Jag skulle ALDRIG gå in och göra det på någons sida. Varför ska jag tillåta någon gör så på mina sidor?

13 comments / Add your comment below

 1. Fatt inte heller varför vissa känner att de MÅSTE kommentera! Hörde talas om en tråd där en person ställt en fråga om en festlokal. Hon fick jättemånga svar om att man inte skulle ha kalas i dessa tider osv. Men det stod inget om NÄR hon behövde lokalen, hon frågade bara om tips. Fast är det är väl lite samma personer som alltid ska kommentera att du har för mycket kläder på din bebis, eller för lite kläder på din bebis, eller att något annat är fel… På förskolan har barnen fått lära sig att har man inget snällt att säga behöver man inte säga något alls. Det är tyvärr många vuxna som skulle behöva påminnas om det också..

 2. Åh hoppas du blir kry fort, oavsett vad det är. Men har du psymtom så ta ett nytt test❤.Har under denna höst tagit 2 test dock var båda negativa för mig. Hoppas du får en fin lördags kväll

 3. Fy då. Låter inte kul. Du får krya på dig❣️ Hoppas att barnen håller sig friska. Alltså! Kan inte folk tänka en gång extra eller?! när dem ska lämna en kommentar. Jag lämnar kommentarer om jag hjälper, vill hylla, vill tipsa eller vill ge ett positiv kommentar . Man måste heller inte ge en kommentar. Du har helt rätt! Det är dina sidor!! Ingen annans. Så du gör helt rätt i att ta bort det du inte mår bra av ❤️Krya på dig❣️ StyrkeKram❣️

 4. Hoppas du snart blir bra. Jobbigt med de där envisa förkylningarna. Min dotter har gått med det sen våras, Alla test är negativa och inga antikroppar.

 5. Bättre tänka att man är smittad. Hört många som haft som du men fått negativt, testen är ju heller inte 100% så du gör rätt där att se dig som smittad.

 6. Bättre tänka att man är smittad. Hört många som haft som du men fått negativt, testen är ju heller inte 100% så du gör rätt där att se dig som smittad.

 7. Bättre tänka att man är smittad. Hört många som haft som du men fått negativt, testen är ju heller inte 100% så du gör rätt där att se dig som smittad.

 8. Bättre tänka att man är smittad. Hört många som haft som du men fått negativt, testen är ju heller inte 100% så du gör rätt där att se dig som smittad.

 9. Men åh jag fattar inte varför folk måste skriva eller säga onödiga kommentarer. Fattar inte va det är som är så svårt med att hålla tyst. Det är ju bara att låta bli.

 10. Så trist att vara sjuk och hosta är något av det värsta jag vet, det hjälper ju inte att hosta det kliar vidare ändå… Det är svårt det där med onödiga kommentarer, till ganska stor del håller jag med dig. Jag gillar inte när det blir långa trådar som inte har det minsta lilla med ursprungsinlägget att göra, eller när man ställer en fråga och får svar på något helt annat. Sen är det ju väldigt subjektivt att avgöra vad som är en onödig kommentar och inte…Det jag tycker är fullständigt onödigt kanske inte du tycker är onödigt och tvärtom. Men då är det ju bra om den som “äger” ursprungsinlägget kan styra det genom att godkänna eller inte. Själv skulle jag dock inte orka bry mig….tar ju massor med tid och då måste man ju läsa allt som skrivs. Men härom dagen laste jag en tråd där någon frågade varför polisen var i närheten när hon skulle hämta barnen från dagis….. man fick scrolla låååångt för att hitta det svaret eftersom alla kommentarer handlade om huruvuda man kunde säga dagis eller inte för det heter ju förskola…..sånt blir man bara så trött på.Sen är jag totalt emot elakheter, det är tabu!

 11. Tråkigt att du är sjuk, hoppas att du kryar på dig snart.Gällande kommentarer, ja det kan bli riktigt tråkigt i kommentarsfält. Jag kan dock förstå att man ibland svarar på inlägg utan att det egentligen bidrar t.ex. “när har Ica öppet” alltså jag kan inte för mitt liv förstå varför man skriver ut det på FB istället för att googla. Förr kunde jag lägga kommentarer som “har du testat att googla” men nu orkar jag inte ta diskussionerna längre så nu låter jag det bara vara.

 12. Man ska aldrig skriva något som man inte kan säga direkt till personen, men den lilla detaljen verkar många ha missat…

Lämna ett svar

Till startsidan