Hur många gånger under en livstid

Hur många gånger under en livstid

Hur många gånger under en livstid kommer du känna kärlek och hur många olika typer finns det?

Jag har ett speciellt synsätt på detta. För mig kan man älska flera människor på olika sätt. Men detta är så olika.

Kärleken jag känner för min man kommer jag inte känna för någon annan. Han är väldigt speciell och vår kontakt är jättespeciell. Jag kommer inte söka det hos någon annan.
Så jag känner för en killkompis kommer jag bara känna för han och en annan killkompis. Då vi har bondar väldigt speciellt och jag kommer ge dom mitt liv på ett annat sätt än min man och familj.

Sen känner jag kärlek till min bästa tjejkompis och andra sporadiska kompisar. Men kan nästa säga att om jag inte blir ”vänskaps kär” i en person så kan jag inte vara nära vän med den. Det gäller också att man klickar så klart men om jag inte klickar så kommer det inte funka.

Så jag har mer eller mindre blivit ”kör” i de personer som jag står nära. Men det är inte samma kär eller kärlek som jag känner till min man.

Du känner aldrig känna på samma sätt

Jag tror inte att jag kan känna som min man känner. Då det inte bara är den normala könsrollen som stämmer in utan även att det är biologiskt omöjligt. Men hur menar jag?

Jo, det jag menar är att om man kollar på skalan så kan du och din respektive älskar varandra till miljonen. Men era känner är inte samma. Då ni läser och upplever efter känslor olika. Något som du hatar kanske din partner älskar.
En kompis frågade mig om jag är säker på att min man älskar mig lika mycket som jag han. Ja, jag är säker på att vi älskar varandra lika mycket. Men jag kan inte säga att han älskar mig mer eller jag älskar han mer.

Att vara jämlik kan man vara på olika sätt. Du kan dela upp fysiska saker tex laga mat, diska, tvätta med mera. Men du kommer inte kunna ha en jämlikhet inom känslor. Då det inte går.
Du kommer aldrig kunna älska din andra hälft lika mycket eller mer. Då du inte kan värdesätta eller förklara en känsla på samma sätt som du kan placera dem i olika fack eller sätta en skala på hur mycket du älskar någon.

Enligt mig är detta helt omöjligt.

Hur många gånger under en livstid

Hur många gånger under en livstid

Hur många gånger tror DU att du kommer eller har känt kärlek?
Kan du laga dem i olika ”fack” tex Familj så som man, barn, barnbarn. Vänner, kollegor, syskon med mera.

Om Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂
Det här inlägget postades i Bloggen, Familjeliv, Hälsa och träning, Livsstil, Vardag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar