Man kan alltid säga att man älskar någon. Men vikten bakom orden är större än själv ordet. If you love her/him

Men vad betyder det verkligen?
Är kärlek samma för dig som det är för den du älskar?

Jag tror inte att man kan känna lika dant. Ja, du kan absolut känna kärlek och älska varandra.
Men då vi värderar kärlek olika så kan man inte känna samma. Du kan ha samma värdering på hur man beter sig och hur man vårdar varandra.

Men då vi är olika individer och har olika värderingar från vår barndom med oss. Så kan du ha en gemensam grundtanke på vad kärlek är eller vad det betyder att älska någon.

Men det är så olika ändå.

Som kärlek för mig. Det är det som jag ger någon. Jag ger min make kärlek, mina barn ger jag kärlek till. Jag har vänskaps kärlek till mina vänner. Men min kärlek så är jag omtänksam och väldig omhändertagande. Jag vill att alla runt mig ska må bra och att dom ska känna sig välkommen och att det finns en gemenskap.

Älskar för mig är något som jag känner till min make och mina barn. Jag älskar dem. Det är mina känslor och tankar som jag har för dem.
Jag älskar min make. Jag vill leva mitt liv med honom och tanken på att han inte skulle vara vid min sida får mig otroligt ledsen och ger med ångest. Mina barn kommer jag aldrig kunna leva utan. Jag kan inte se mig utan dem i mitt liv oavsett stora eller nu när de är små.

Sen har jag vänner som jag älskar som vänner. Där det är en vänskaplig kärlek och jag älskar dem som just det.
Den kärleken och så jag älskar dem är inte på samma sätt. Inte på samma sätt som jag älskar mina syskon heller.

Idag hör jag många speciellt unga som säger ”jag älskar dig” och kan göra det redan efter några veckors umgänge. Det är absolut inte fel att känna så starkt för någon. Men funderar på vad din grund är. Hur menar du med ordet ”jag älskar dig” vad är det för värde för dig till just den personen.

Om jag hade sagt till en vän som jag är väldigt nära och har blivit det på 6 månader. Då hade den vännen kollat på mig och sagt ”jag gillar dig med” men det är inte för att vara taskig utan för att den vänner inte har vara värdering eller kanske inte har samma grunda som jag för att kunna säga det.

Detta är det som gör och så olika. Just för vi är olika individet och känner på olika sätt.

If you love her/him
Take it if she/he gives you her/his heart.
Don´t you break it.
Let your arms be a place hi/she feels safe in.
She/is best thing that you will ever have

Det är en fin lyrics som jag gillar. Det beskriv den som jag tänker.
Om du säger att du älskar någon. Ta hand om det varsamt.

Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: