Förra veckan…..

Förra veckan…..

I förra veckan händer inte alls så mycket som man kanske hade önskat. Jag ska vara med i Elevrådet för min klass något som så klart är spännande. Det blev lite med politik och jag håller just nu på att följa det som händer inom politiken men kan jo säga att det inte är lätt då mycket av det är bara snack än så länge.

Jag inser även att många är verkligen inte insatta utan man bara att dem vill peka finger och säger ”Nu har socarna varit ledare och kolla vad de har hållit på med” men dessa individer tänker inte på att Socarna har inte eget styre och då är det svårt att få igenom något.

Inget är så lätt.

Politiken är lika lätt som att veta vart man ska i livet.
Själv sitter jag här med så många egenskaper och förutsättningar men var ska jag ta vägen inom yrkeslivet. Det är en annan fråga. Idag läser jag till barnskötare vilket är roligt och jag gillar verkligen att jobba med barn. Men vill jag verkligen vara på en förskola eller på ett barnsjukhus? Nja, jag behöver inte bara fysiska utmaningar som dessa två vägar gör utan jag måste ha en mental utmaning varje dag.

Igår satt jag men en analysering och sammanfattning. Jag läse igenom ett dokument först men ”utomstående” ögonen alltså som en tredje person, sen blev det mer ”mig” tänk när jag läst igenom det. Efter det läste jag och reflekterade på stycken i dokumentet. Alltså jag tog ett stycke och läste igenom det för att sen stanna, fundera och reflektera.
Kan jo säger att hela analyseringen och sammanfattningen var på 4 sidor.
Det är något som jag verkligen kan jobba med. Men då inriktat på barn och ungdomar.

Men hur ska jag hitta rätt. För att kunna jobba med det så är det socialtjänsten eller civil utredare. En administratör kan också ha sådana uppdrag. Något som jag behöver utbildning för. Då kommer det att jag måste läsa upp behörigheter och lite sånt. Kommer jag att klara det?

Det är inte lätt att veta om att man vill ha en typ av arbete men samtidigt att veta hur läng vägen är dit.

En sammanfattning nu då:

Förra veckan gav mycket på olika sätt. Så som skolan hade en del som jag kanske inte riktigt hade tänk på innan på samma sätt som nu. Men även jag inser att jag har mycket kvar att lära. Inte bara skolmässigt utan även om mig själv och vad jag vill.

Val snacka.

Valet som är på söndag!
Inget parti kommer vara i eget styre igen. Det är för mycket blockpartier och det är mycket ”vända kappan efter vinden” men detta göra också att jag som väljare måste vara mer insatt än vad jag någonsin har varit. Jag som förälder måste tänka på mer än mig själv i valet, utan jag har en skyldighet till mina barn och deras framtid.

Alla partierna vill olika och dem kommer ha olika stormpunkter. Detta kan leda till att vi väljare inte vet vad vi ska välja.
Jag tror att SD kommer få en del folk till sig. Då det finns mycket som Åkesson säger som faktiskt stämmer och man vill se en ändring i de kriminella handlingar som finns idag i Sverige.

Men dock så kommer man inte undan den underliggande politiken som har drivits i partiet och vilka följare som det har med sig. Vilket så klart är till partiets nackdel.

Med detta valet så för mig handlar inte det bara om en framtid och vem som ska delegera uppdragen i Sverige de nästa 4 åren. Utan för mig är det så mycket mer. Inget bara vad vem säger eller vem som skriker högst.
Jag behöver tänka på hur det kan komma att se ut för mig som förälder med 2 barns som ska utredas för NPF. En som håller på redan nu och en som vården anser vara ”för liten” men det är VIKTIGIT att göra sådana här insatser tidigt som att inte skolan ska börja som en helvete för barnen.

En del funderingar innan söndag.

Men jag måste även tänka på mig ut ifrån de yrken som jag nu väljer att ha med mig i livet. Vården är redan ett stramt yrke med mindre bra förutsättningar att kunna utföra anpassningar. Inte bara där jag jobba utan även allt flera börjar prata om det. Vården över lag kan INTE bli privat ägt för då kommer verkligen mina möjligheter inom det yrket begränsas mycket just pga anpassningar och förstående för min NPF.

Barnomsorgen: det är en annan arbetsgrupp som går på knäna. Stora barngruppen och lite personal. Familjer vill ha barnen på omsorg nära hemmet för att det inte ska bli för långa dagar för barnet. Men kommunerna säger att det finns förskolor som måste fyllas upp innan man kan göra ändringar på andra hus. Något som säger mig att detta kommer inte funka. Kommuner som driver ifrån den statliga omtanken som finns. Kommun politiker som inte ser behovet framför ekonomin och individerna.

Förra veckan…..

Förra veckan….. händer en del privat men lik så inom skolan. Jag jobbade en dag den veckan och hade skolan resten, men akk nu. Här sitter jag i sängen magsjuk eller något annat skit. Min lärare är också sjuk så ingen skolan idag. Men imorgon ser det ut som att hon ska vara tillbaka.

Men jag har en 48 timmars regel framför mig. Vilket är tråkigt då jag behöver vara med i skolan med. Så det blir att kolla Youtube och virka haha.

Dagens inlägg blev längre än vad jag hade tänkt mig. Men hoppas att ni orkar läsa dig. Förra veckan.....

 

Om Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂
Det här inlägget postades i ADHD, Autism, Dyslexi, NPF, Skolan, Vardag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar