En vecka till

En vecka till

Denna vecka med som gått. Asså vad snabbt en vecka till försvann haha.
I torsdags fick vi veta Leas diagnos så nu ska vi jobba med tydligare rutiner för att hjälpa henne i vardagen så att hennes vardag kan funka utan att vi ska hela tiden vara där och säga till henne vad hon ska göra.

Funktionsnedsättning.

Jag har tidigare nämnt att jag har NPF diagnoser. Något jag känner är vilseledande.
När man idag säger funktionsnedsättning eller funktionsveriation. Dessa två orden betyder samma sak men budskapet kan vara vilseledande.
En funktionsnedsättning är jo en nedsättning som påverkar din vardags funktion av livet.
Medan en funktionsveration är iallafall för min funktions variationer. Är tex att växla mellan olika saker eller sjukdomar. Men i detta syftet så använder man variation som ett annat namn för avvikelse. Så funktions avvikelse som man ska översätta det rakt så.

För mig så har jag en nedsättning och det heter funktionsnedsättning anser jag då det andra är så rörigt.
Jag blev sjukskriven först för sjukdom under julen 2021. Sen gick den över till en sjukdom pga. mitt psykiska mående. Så från december 2021 till augusti 2022.
Sen började jag skolan och var är jag nu? Jo huvudet rakt in i väggen och jag ska träffa läkaren på onsdag där sjukskrivning kommer vara uppe och pratas om.

Så jag har försökt men flera olika saker för att ha en ”normal” vardag inom samhällets arbetsramar.
Så har bestämt att när jag ska tillbaka ut så kommer ja gå via AF och börjar med arbetsträning för att se hur mycket jag klara av samt vad jag kan jobba inom.

En vecka till

Att få ihop min vardag och att funka med familjelivet samt min hälsa är viktigast.
För ingen vill ha en kollega som inte orkar eller en mamma som inte kan.

En vecka till

Om Madde

En mamma som skriver om föräldrar livet med NPF diagnoser och hur min vardag är. Här får du följa med hur min vardag är och hur mina NPF-diagnoser påverkar mig 🙂
Det här inlägget postades i ADHD, Autism, Bloggen, Dyslexi, Familj, Familjeliv, Foto, Hälsa och träning, LIFESTYLE, Livsstil, Livstil, NPF, Vardag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar