Att inte bli överstimulerad

Att inte bli överstimulerad

Att inte bli överstimulerad när man har ADHD och autism är svårt.

Speciellt för mig då jag ser ALLT i detalj och oftast små saker. Om du tittar på ett träd ser du trädet och färgerna. Medan jag ser ådrorna i bladen. Färgskillnaden i stammen med mera.

Att se alla de sakerna är fint men även väldigt jobbigt. Jag då som är visuellt överkänslig med då blir de jobbigare.

Jag tror inte att folk i min omgivning inser hur jobbig det är. Jag tror mer att de har en bild av vad ADHD och vad autism är. Men de har inte en kunskap i de som göra att de kan förstå hur det är för mig. Men kan jag själv förklara så någon annan förstår? Det är inte lätt man jag kan försöka.

Att inte bli överstimulerad
Att inte bli överstimulerad

En skön promenad

För mig är naturen viktig. Hade jag kunnat hade jag tagit på mig kläderna och gått ut i skogen nu men de kan jag inte. Då får jag har alla barnen med mig vilket tar mycket energi och skogen för mig ger mig energi. Så när jag har barnen med mig går jag inte de runderna som jag kallar för mina uppladdnings promenader.

Alla har vi de så. Vi behöver göra saker utan familjen eller respektive. De kan vara lite svårare för en del men alla ska ha rätten att göra det. Sen vet jag om att det inte är så enkelt.

För mig så behöver jag något sådant för att orka med resten av veckan. Som nu har jag gjort så mycket jag kan med matten och engelskan. Men inser att jag behöver hjälp, men pga att min vecka är helt blä denna vecka. Det är tandläkare och sjukhus samt läkartid för mig själv.
Samt rasta en kompis hund, torsdag och fredag. Vilket kommer vara min off tid. Jag kommer vara helt slut så de är skönt att kunna gå ut med hunden då. Både vår och hennes.

Att inte bli överstimulerad

Att inte bli överstimulerad är en svår sak. Men jag försöker anpassar de båda till mig och sonen som har ADHD men även för döttrarna som visar tydliga tecken på att de tycker att de är jobbigt.

Jag som vuxen kan hantera de på ett annat sätt en vad ett barn kan oavsett ålder. Men får tänka på hur de är för dem oavsett ålder.

Men kan inte säga "nu är du 16 nu ska du klara av detta och detta" för det är så individuellt. Vad två i samma ålder klara av olika. Men detta är något som många glömmer bort.

Många anser att är man i en viss ålder ska barnen klara av en vis sak. Men det är så att de inte kan göra de.

Vad ska ni göra idag?

Gillar