Det normala liv jag hade!

Det normala liv jag hade!

Det normala liv jag hade!

Det normala liv jag hade!
Som nog många under dessa tider kan känna att det livet man hade innan är borta.
En del människor fortsätter umgås “normalt” och bryr sig inte om att vi inte ska umgås med vänner utan bara med dom vi bor med.

Jag förstår att det blir jobbigt för dom som blir själv. Men då ska man ha 1 eller 2 personer som man umgås med. Kan man se hur flera människor umgås.
Är det inte på instagram, facebook så är det på bloggar.

En “normalt” social person får mer eller mindre uppleva hur det är för någon som tex lever med grov socialfobi eller liknande. Där man låser in sig och har svårt att träffa någon utanför sin egna familj.

Jag hörde en debatt (jag och mitt minne minns jo inte var) där en professor i psykologi sa “Efter pandemin kan vi hoppas att människor med svårigheter pga psykisk ohälsa så som ångest, panik syndrom och social fobi. Kommer blir med accepterade och respekterade.”

Något jag hoppas på jag med. Då nu får även den mest sociala människan läsa sig hur vi som har levt så här i många år. Hur vi har det.

När man förlorar……..

Många tror att man kommer ha samma sociala krets som innan. Men det har man inte. Jag har förlorat många människor som jag snackade ofta med.
Nu ses vi knappt inte ens på hundpromenad eller liknande. Vi snackar knappt på Facebook då man inte har samma sociala kontakt som innan.

Sen har jag personligen så jävla svårt för människor som umgås med andra, går på grupp träningar, gymmet och andra saker. Jag har jätte svårt för det.
Jag går till hundrastgården ja med Simba. Men jag håller avståndet. Jag går promenader med han men håller avståndet. Jag har startat en trygghets grupp här i vårt området där reglerna är 1,5 meters avstånd mellan både hundarna och människorna. För ALLAS säkerhet.

Det normala liv jag hade!

Hur har detta året påverkat dig och hur tror du det kommer påverka dig 2021?

0 tankar på “Det normala liv jag hade!

 1. Vad tråkigt att du har förlorat vänner. Ja man ska ju hålla avstånd nu så här och jag förstår inte en del som går i klungor och denna pandemin verkar vara väldigt svårt för ungdomar för dom vill ju verkligen umgås i grupp som dom gjorde innan och jag ser hur svårt min 15 åring har när han frågar om hans vänner får komma in och jag säger nej men det är ju för att det är pandemin och man ska inte hem till någon

 2. Synd att du förlorar vänner, jag kan inte uttala mig om hur det kommer vara när vi går tillbaka till vanligt om det någonsin blir som det var innan, men jag hoppas att jag inte förlorat några vänner…
  Jag är riktigt trött på den här isoleringen men man måste ju göra det man kan! Förstår inte dem som inte tar detta på allvar.

 3. Vi får hoppas att den personer som sa att psykisk ohälsa kommer mer att accepteras mer efter det här året. Det hade ju varit bra .
  Så tråkigt att du har förlorat många vänner. Det ju faktiskt det man känner, tror på & vilken åsikt eller inställning som man som åxå sätts på i dessa tider. Därför att man säger vad man tycker & hur man agerar. Men vännen du talar med kanske har en helt annan syn på det hela.

  Så bra iaf att du går ut & går. För att gå ut är ju bra för psyket & måendet.
  Alla är vi olika. Visa klarar grupper. Men visa inte .

  Man har iaf fått lära sig att samhället & livet kan förändras så snabbt!
  Jag tror att jag kommer känna en stor frihets känsla. Hoppas bara att dem får styr på pandemin

  Kram vännen❣️

 4. Det är märkliga tider, verkligen. Jag tenderar också att känna ilska och frustration emellanåt. Har valt en väg som innebär väldigt lite socialt umgänge. Senaste veckorna har jag försökt vara kreativ digitalt. Det har inneburit digitala fikastunder med vänner, digitala brädspelskvällar och nästa vecka hoppas jag kunna gå på en digital föreläsning om jultraditioner, kanske till och med påbörja den digitala teckningskursen jag velat gå ett tag. Gäller att hitta vägar nu.

 5. Jag håller med Sandra här, det gäller att försöka hitta nya sätt att ”umgås” på. Jag har kört digital after work, digital lunch osv. Det går att träffa vänner genom att ta en promenad tex. Jul kommer vi att fira genom att träffa våra familjer en stund utomhus. Det gäller att försöka se möjligheterna.

 6. Om man bortser från jobbet som förändrat livet mycket, så har det inte varit så mycket annat som covid19 tagit ifrån mig. Jag umgås inte så mycket med folk så kan vara så.

 7. Ja tror heller inte ngt kommer bli helt som det varit. När vi välm är tiilbaka till det normala kommer nog många må sämre osv och man är skyggare kanske osv

 8. Ja det kommer inte bli som förr, det bör nog alla räkna med men en lite mer normal vardag får vi hoppas på i alla fall. Vi har varit väldigt försiktiga här och fortsätter vara framöver, mest rädd är jag att mamma blir dålig som har KOL.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: