Mother And Wife
Familjeliv,  Vardag

Mina barns glasbukar

Mina barn ÄLSKAR mitt akvarium. Igår hittade jag några sniglar där som jag INTE vill ha.
Så jag googlade på hur jag skulle ta bort dom. Då lästa jag på ett forum hur jag kunde ta dom och lägga dom i en bruk med lite sand och en växt så att dom kunde ha sitt egna lilla liv. Så de blev så. Lite mat så att dom kan livnära sig och Vips barnen har ett eget akvarium haha.

Kommer nog ge dom mitt om vi skaffar ett större. Då har vi mitt och gubbens gamla. Sniglarna/snäckorna behöver inte ha syrepump, temp eller reningspump. Alltså dom klara sig med de dom har fått nu 🙂 så får vi mata som typ varje eller varannan dag och ha koll på vatten mängden.

Så dom klarade sig från en säker död. Då jag har 4 regnbågshajar som både är aligätare och köttätare. Alltså dom kan äta upp sniglarna. Så barnen ska få VARJE snigel vi hittar i mitt akvarium. Hmm undra hur många de kan bli :/ Haha.

12 Comments

 • Alexandra

  Så mysigt med akvarium. Vi hade ett hos min mamma när jag var yngre. Även jag och sambon har pratat om att eventuellt skaffa ett längre fram.

 • Alexandra

  Så mysigt med akvarium. Vi hade ett hos min mamma när jag var yngre. Även jag och sambon har pratat om att eventuellt skaffa ett längre fram.

 • Natascha

  Så mysigt för barnen med eget akvarium. Just akvarium har aldrig vart min grej, har alltid vart som lite mkt jobb‍♀️ men dom är fina att titta i

 • Natascha

  Så mysigt för barnen med eget akvarium. Just akvarium har aldrig vart min grej, har alltid vart som lite mkt jobb‍♀️ men dom är fina att titta i

 • Moa Larsson

  Vad intressant! Vi hade också ett akvarium när jag var liten och jag tyckte så mycket om det. Såhär i vuxen ålder förknippar jag det tyvärr bara med sjukhus..

 • Moa Larsson

  Vad intressant! Vi hade också ett akvarium när jag var liten och jag tyckte så mycket om det. Såhär i vuxen ålder förknippar jag det tyvärr bara med sjukhus..

 • Orsakulla mamma vi 20, specialpedagog

  Så roligt för barnen, hur fick du dit sniglar från första början? Jag hade akvarium med albinogrodor, en guldfisk samt en mal som jag fick ärva av grannarna innan de flyttade. Alla utom malen är döda, malen flyttade till en kollega tillsammans med akvariet och nu är den stor och lycklig hos henne . Men jag hade aldrig sniglar .

 • Orsakulla mamma vi 20, specialpedagog

  Så roligt för barnen, hur fick du dit sniglar från första början? Jag hade akvarium med albinogrodor, en guldfisk samt en mal som jag fick ärva av grannarna innan de flyttade. Alla utom malen är döda, malen flyttade till en kollega tillsammans med akvariet och nu är den stor och lycklig hos henne . Men jag hade aldrig sniglar .

 • Lexochlogan

  Akvarium är mysigt, Lex fick ett stort i födelsedags present istället för ännumer leksaker, han har önskar sig fisk sen vi var i USA för hela 3 årsedan. Så här passar vi fiskar

 • Lexochlogan

  Akvarium är mysigt, Lex fick ett stort i födelsedags present istället för ännumer leksaker, han har önskar sig fisk sen vi var i USA för hela 3 årsedan. Så här passar vi fiskar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: