Visste ni.......

God morgon på er alla :)

Idag är de kristi himmelsfärdsdag. Det är en röd dag så de är många som är lediga och imorgon är de klämedag så då är många lediga då med.

Igår på väg till skolan. Hade möte med min lärare för att gå igenom och kolla på vad de var i provet som jag inte hade fått kläm på.

Men ja på vägen till skolan så Googlade jag lite. Då för 3 dagar sen så var de något som hade kommenterat de med att de är många som skaffar hund under Corona tiderna. Vilket jag hittade underlag för när jag kollade på https://jordbruksverket.se/

Då är inte detta året slut. Vi har inte ens kommit in i Juni. Alltså vi har bara en rapport för dom 4 första månaderna.

Idag är de många som har hört av sig till olika organisationer för att vara jourhem till hundar utan hem. Detta kan helt klart ha sina fördelar men även STORA nackdelar.

Fördelar:
* Familjen som blir jourhem ser vad de krävs att ta hand om hund.
* Hund lär sig tex att vara med barn eller andra djur och då kan man se hur de funkar för hunden.
* Förhoppningsvis så fastnar familjen för hunden och dom adopterar hunden.

Nackdelar:
* När familjen börjar jobba så lämnar dom tillbaka hunden.
* De är en tillfällig lösning för hunden. Vilket inte håller i längden.
* Hunden för inte stabilitet eller trygghet då man inte vet om hunden kommer stanna där.

Skulle jag adoptera en hund?

Om jag ska vara ärlig så nej.


Varför?
Svar: För att jag vill kunna besöka min hund först innan jag köper den. Jag vill att hunden är i Sverige just så att jag har den möjligheten. Plus att då veta jag om att hunden lever under speciella lagar och förutsättning. Jag hoppas på att hunden jag kommer köpa inte har en misär uppväxt vilket många hundar har som kommer från andra länder och dom är hundar utan hem.

Ja de finns uppfödare oavsett ren eller blandras som inte har dom bästa förhållandena till att ha hund eller valpar. Men jag tror att folk i deras närhet eller tex grannar, veterinären med flera anmäler denna personen då.

Nog med hundsnack haha

Jag vet om att alla har inte hund och kanske inte vill ha hund snack hela tiden haha. Men jag älskar att snacka hund. De är ett av mina stora intressen här i livet. Jag brinner för barn, djur (mest hundar) och vård. Därför pluggar jag upp undersköterska.

Men jag vet om att alla har inte samma intresse så jag måste hitta en balans på min blogg för att den ska funka för alla.

Just nu vill jag lyfta upp detta med hund då många i mitt område går runt med valpar och jag har tänkte på de länge. Sen när mina läsare börjar påpeka samma sak då blir jag ännu mer medveten om de och vill skriva om de. Då de är så viktigt att snacka om.

De är folk som köper flera bilar än vad dom behöver. Utan de är personer som köper hund och kanske inte alltid har tänker på \"Hur gör jag när jag börjar jobba\" Jag förstår tanken med sommaren.

Alla gör vi på olika sätt och har olika förutsättningar.

Skiner solen hos dig? Vad ska du göra idag?

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin
,
Oj, vad många hundar som registrerats. Jag hoppas verkligen att de här hundarna kommer till bra hem. Visst är det bra med jourhem men jobbigt för hundarna att inte veta om de får stanna eller inte. Tror det leder till otrygga hundar...
Emschen
,
Som hundägare tycker jag att det är jättebra att du lyfter detta! Alldeles för många skaffar hund utan att förstå att det tar tid, det krävs engagemang, det förändrar livet och det är ett livslångt förhållande.
Marie
,
Det är nästan för lätt att folk får köp0a hundar, tycker att de borde vara mycket hårdare, många hundar som lider, förhoppningsvis kommer de allra flesta till bra hem
Ullie
,
Sol här och ska ut o sätta mej en sväng och njuta
Har oxå hört om hundarna och säger hoppas de inte slutar bry sej om efter Corona
Mirre
,
Såklart får du den. Men jag tror den kommer bli för mörk på dig, säger ej det för att jag ej vill du ska ha den, men tror du kommer känna så. Vill du prova ä då?
Diana Saelöen
,
Vi adopeterade vår underbara dobberman, han var rädd för åska och trånga utrymmen när han kom till oss och kröp ihop när vi lyfte handen för att klappa honom så vi konstaterade att hans ägares föräldrar som skulle ta hand om honom när hon pluggade i USA inte hade gjort ett bra jobb utan låst in honom och slagtit honom. Men jhan hade en bra grunduppfostran som hans egentliga ägare hade gett honom Hon stannade i USA och uppfödaren tog tillbaka honom när hon fick veta detta. Hon hade en regel om att hennes hundar inte fick säljas vidare om de inte ville ha kvar hunden utan hon ville själv hitta en ny ägare och det blev vi....och som jag och speciellt dottern älskade honom.
jessica
,
näe någon solskiner inte als här, molnligt och kalt lika som igår haha , blev en ganska lugn dag faktiskt känner mig så seg , så blev inte så mycket gjort idag faktiskt XD
Michaela
,
Ja här har solen visat sig från sin bästa sida i flera dagar. Helt underbart
Paulina
,
Jag hörde det också att många skaffar hund nu pga Corona och att de är ensama. Hoppas dom tycker det är lika kul att ta hand om hunden när Corona är över.
Kamilla
,
Jag vet att några som jag känner adopterat hundar med blandat resultat. Några har funkat hur bra som helst medan andra inte funkat alls. Tror att de fick lämna tillbaka hunden till ägarna. Jag är sugen på att skaffa hund snart.